Het eerste golfnieuws

Van der Valk in Challenge Tour Grand Final

ImageVorig jaar deed Robert-Jan Derksen mee in de Challenge Tour Grand Final en promoveerde toen naar de European Tour. Dit jaar is de enige Nederlandse speler in de Grand Final, Guido van der Valk, vorig jaar nog amateur en dit jaar al succesvol op de Challenge Tour.

Met ruim 29.000 euro aan verdiend prijzengeld staat Van der Valk op de 30e plaats in de Challenge Tour ranking. Het verschil tussen hem en de nummer 15 is 15.000 euro en een nummer 2 of 1 positie in de Grand Final geeft hem aan prijzengeld een boost op de ranking en kan hem zijn kaart voor volgend jaar op de European Tour bezorgen.

Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door Richard Bland (foto), die de ronde van zijn leven liep op de laatste dag in Bordeaux. Hij had 63 slagen nodig en kwam op een totaal van 266 slagen (18-onder par). Alles wat Bland probeerde, lukte tot zijn eigen verbazing. ?Het is de beste ronde van mijn leven en dat nog wel in een heel belangrijk toernooi. Hiermee heb ik mijn kaart voor de European Tour bemachtigd. Het is in ??n woord geweldig!?