Van der Valk heeft problemen met spier en spel

Guido van der Valk was niet tevreden over zijn derde ronde in het Philippine Open. Met 76 slagen eindigde hij de derde dag en dat bracht zijn totaalscore op 6-boven par en daarmee staat hij 56e in het klassement. De Filippijnse toeschouwers konden hun geluk niet op toen hun landgenoot Frankie Minoza de leiding nam in het toernooi. Met 9-onder par heeft hij 1 slag voorsprong op Liang Wen-chong en 5 op Pravad Marksaeng.

Van der Valk reageerde als volgt: "Matig spel onder moeilijke omstandigheden met kleine fysieke problemen, dat is een samenvatting van de ronde van vandaag, 4-boven voor de dag.

Een opspelende spier in de schouder (dankzij de fysiotherapeut weer een stuk beter) en een irritatie aan m'n oog helpen niet bij de score en als je dat optelt bij het teveel missen van fairways en greens valt de score nog mee dankzij het goede korte spel. Deze ronde snel vergeten en proberen om morgen weer een goede score neer te zetten want een ronde onder par scheelt heel veel plaatsen in het klassement."