Het eerste golfnieuws

Van der Valk 79e, Kraaij 85e in Ierland. Mednick wint!

ImageDe Nederlandse spelers hadden minder slagen nodig dan op de 3e dag van het toernooi, maar toch zullen ze zich waarschijnlijk nog steeds afvragen waarom het toernooi op de 3e dag werd stilgelegd. De spelers die een gedeelte van hun 3e en hun gehele 4e ronde op zondag moesten spelen hadden profijt van beter weer dan op zaterdag waardoor de scores lager werden.

Guido van der Valk eindigde in het toernooi op de gedeelde 79e plaats. Na 78, 73, 83 en 76 slagen kwam zijn score op 22-boven par. Niels Kraaij, de andere Nederlander aanwezig in Ierland, maakte over de 4 dagen van het toernooi 72, 79, 86 en 75 slagen voor 24-boven par.

Een van de spelers die profiteerde van het betere weer op zondag voor het voltooien van zijn derde ronde was de Zweed Adam Mednick (foto). Met 69 slagen op de 3e dag en 68 op de laatste dag van het North West of Ireland Open op de Ballyliffin Golf Club pakte hij de overwinning en de cheque van ruim 58.000 euro. Maar wat misschien nog veel meer voor hem betekende was de 1 jaar exemption voor de European Tour. Hij mag dus volgend jaar in alle toernooien op de European Tour meespelen.

Slechts 8 spelers was het gelukt om in het toernooi op par of daar onder te eindigen en dat zegt al genoeg over de slechte weersomstandigheden.