Van der Vaart en Huizing pakken bescheiden checks in Zwitserland, Schneider wint!

Een plek bij de beste drie levert de nodige euro’s op in toernooien van de Challenge Tour. Het prijzengeld is een fractie van wat er op de Europese Tour wordt uitgedeeld. Jurrian van der Vaart (-7) en Daan Huizing (-6) die als enigen de cut wisten te halen moesten het dit keer doen met een cheque van 1242 en 990 euro. Zij eindigden in het Swiss Challenge op de 33e en 41e plaats.

Eerder wisten Maarten Lafeber en Robbie van West de cut niet te halen in dit toernooi.

Marcel Schneider (foto) wist met 22-onder het toernooi op zijn naam te zetten. De Duitser had een voorsprong op de nummer twee Kristian Krogh Johannessen van 6 slagen. Voor Schneider was er een cheque van 28.800 euro en de nummer twee Johannessen verdiende 19.800 euro.Van der Vaart en Huizing pakken bescheiden checks in Zwitserland, Schneider wint!

In de algemene ranking van de Challenge Tour, waarvan de beste 15 aan het eind van het seizoen promoveren naar de European Tour, is Wil Besseling nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander met een 23e plaats. Reinier Saxton staat 27e, Daan Huizing 54e, Robbie van West 143e, Jurrian van der Vaart 149e,  Lars van Meijel 173e en Darius van Driel 215de.