Het eerste golfnieuws

USPGA: Lancaster en Andrade leiden in Canadian Open

ImageDoor een tweede ronde van 67 slagen te spelen in het Canadian Open is het Neal Lancaster gelukt om op de eerste plaats in het klassement te komen. Billy Andrade stond al op 11-onder-par en samen delen ze de eerste plek. Andrade won eerder het toernooi in 1998.

De locale favoriet Ian Leggatt maakte birdies op 4 van de laatste 5 holes om op 1 slag van de leiders terecht te komen. Grant Waite leider na de eerste dag deelt de tweede plaats met Leggatt.

Leggatt hoopt dat hij het toernooi zal winnen. Het zal dan voor de tweede keer in de geschiedenis zijn dat een Canadees het toernooi wint. In 1914 won Karl Keffer als eerste Canadees het toernooi.

De Paraguaan Carlos Franco en voormalig US Open winnaar Corey Pavin staan met 9-onder-par op 2 slagen van de leiders. Voor Lancaster is het voor het eerst in 4 jaar dat hij in een toernooi na 36-holes leidt.

11 onder Neal Lancaster, Billy Andrade
10 onder Grant Waite, Ian Leggatt
9 onder Carlos Franco, Corey Pavin
7 onder Justin Leonard, Greg Chalmers, Frank Nobilo, Per-Ulrik Johansson, Charles Howell III, Vijay Singh (Fiji)
6 onder Rod Pampling, Steve Flesch, Woody Austin, Jerry Smith
5 onder Paul Stankowski, Paul Gow, Mike Weir, Gene Sauers, Jeff Sluman, Luke Donald, Richard Zokol, Robert Gamez, Pat Perez, Hidemichi Tanaka (Japan), Bob Estes, Jonathan Byrd