USPGA – Championship – Aantal hoogtepunten van het toernooi tot nu toe

In 1995 verkocht Rich Beem nog autoradio’s om golf te kunnen blijven spelen. Zeven jaar later, in 2002, wist hij Tiger Woods voor te blijven en won hij het toernooi, zijn droom werd werkelijkheid.

In 1999 stond de hele golfwereld op zijn kop door het duel tussen Tiger Woods en Sergio Garcia op de laatste dag van het toernooi. Eén slag van Garcia is veel toeschouwers bij gebleven. Zijn bal lag tegen een boom aan op de 16e hole maar hij wist de bal toch te slaan en later op de green te krijgen. Hij rende toen naar het hoogste punt op de fairway om te kijken of hij zijn bal goed geslagen had, dat beeld werd wereldwijd meerdere malen uitgezonden. Woods won dat jaar het toernooi.

Colin Montgomerie en Steve Elkington moesten in 1995 een play-off spelen die Montgomerie op de eerste extra hole verloor. In 1991 was het John Daly (foto) die het toernooi won. Hij mocht spelen omdat Nick Price zich had teruggetrokken. Daly’s overwinning zorgde voor een verandering in de golfsport, sindsdien wordt er vaker een biertje gedronken op de fairway door de toeschouwers als Daly in het veld speelt.