US Ryder Cup aanvoerder kiest voor 6 wildcards

Aanvoerder Steve Stricker van het US Ryder Cup team kiest de helft van zijn spelers voor de Ryder Cup-wedstrijden van 2020, die gepland staan ​​van 25-27 september in Whistling Straits in Wisconsin.

Stricker had eerder voorheen slechts vier wildcards-opties tot zijn beschikking, waarbij de overige acht werden beslist door de FedEx Cup-klassementen, maar na de annulering van 11 PGA Tour-evenementen vanwege de Coronavirus-pandemie, denkt de Amerikaanse aanvoerder dat hij niet genoeg zal hebben aan de huidige vorm waarop hij zijn besluitvorming kan baseren.

Alle punten die spelers vanaf het begin van het kwalificatieproces in 2019 hebben verdiend, blijven staan, terwijl het laatste kwalificatie-evenement het tweede FedEx Cup Playoff-evenement is, het BMW Championship op 30 augustus. Ervan uitgaande dat al de rest van de evenementen en de Ryder Cup 2020 plaatsvinden zoals momenteel gepland.

De top zes in de puntenlijst worden automatisch geselecteerd, terwijl de zes wildcardkeuzes op 2 of 3 september door Stricker worden aangekondigd. De zes spelers die momenteel in de top zes van de Amerikaanse puntenlijst staan, zijn Brooks Koepka, Dustin Johnson, Patrick Reed, Gary Woodland, Xander Schauffele en Webb Simpson.

De aanvoerder van de Europese Ryder Cup, Padraig Harrington, heeft zijn kwalificatiecriteria tot dusver ongewijzigd gelaten.