PGA Tour

US Open 2023: Sergio Garcia via kwalificatie in het toernooi

Sergio Garcia zal zijn 24e opeenvolgende US Open-optreden maken nadat hij in een van de kwalificatiewedstrijden van het US Open vierde werd. De Spanjaard is gezakt op de wereldranglijst sinds hij vorige zomer lid werd van het LIV Golf-circuit.

Garcia wist met twee ronden van 66 slagen in de 36-holes wedstrijd en dat werd gespeeld op de Northwood Club en Bent Tree Country Club op de gedeelde vierde plaats te eindigen in het deelnemersveld van 120 man.

Carson Young won het toernooi met 63 en 62 slagen en claimde een overwinning met vijf slagen voorsprong op Austin Eckroat, Brent Grant pakte de derde plek. Garcia eindigde met negen onder gelijk met Paul Haley en de Canadees Roger Sloan.

De 2010 US Open-kampioen Graeme McDowell en nu ook lid van LIV viel met 1 slag teveel buiten de kwalificatie.

PGA Tour-spelers Ryan Moore en Ryan Palmer kwamen ook een slag te kort. De Ryder Cup-hoopvolle Yannik Paul en de Schotten Martin Laird en Russell Knox kwalificeerden zich ook niet.

Garcia’s kwalificatie betekent dat er momenteel 12 LIV-spelers in het US Open deelnemen. Zo zal de nieuwe PGA-kampioen Brooks Koepka vergezeld worden door Bryson DeChambeau, Dustin Johnson, Martin Kaymer, Phil Mickelson, Cameron Smith, Joaquin Niemann, Abraham Ancer, Thomas Pieters, Mito Pereira en Patrick Reed.

Er vinden op 5 juni nog 10 kwalificatiewedstrijden over 36 holes plaats in de VS en Canada, waar honderden golfers zullen proberen een last-minute plek te bemachtigen.

Matt Fitzpatrick zal van 15 tot 18 juni terugkeren om zijn US Open-titel te verdedigen!