ALPS Tour

Uitstekende start van Vince van Veen in 2024 Alps de Roquetas de Mar

Eemil Alajarvi. Photo Credits: Alps Tour Golf/ Federico Capretti

Na de eerste ronde van de 2024 Alps de Roquetas de Mar is het klassement zeer spannend. Met een score van 5 onder par gaan de Fin Eemil Alajarvi (foto) en de Ier Paul McBride aan kop. Er is een viervoudige gelijkstand voor de derde plaats met een score van 4 onder par. Vince van Veen staat met 3 onder gedeeld zevende als beste Nederlander in het klassement.

De overige Nederlanders, Bob Geurts en Wouter de Vries, begonnen de wedstrijd in Spanje met een score van par. Amateur Beau Coenraad had een flinke off-day met een opening van 13 boven par.

De eerste ronde van de 2024 Alps de Roquetas de Mar, een nieuw toernooi op de Alps Tour 2024 kalender en die wordt gespeeld op Club de Golf Playa Serena in Almería, Spanje, begon woensdag vanaf de holes 1 en 10 om 8:00 uur lokale tijd. Spelers konden onder perfecte weersomstandigheden concurreren, aangezien het een zonnige dag was met lichte wind en een temperatuur rond de 25 °C. Dit stelde de spelers in staat om optimaal te profiteren van de scoringsmogelijkheden.

De 24-jarige Eemil Alajarvi uit Finland, deelt de leiding na de eerste ronde met een eerste ronde score van 5 onder par, 65. Hij heeft tal van top-10 finishes behaald sinds hij begon te spelen op de Alps Tour, maar hij streeft er nu naar om door te breken en zijn eerste overwinning te behalen. Zijn beste resultaat was een 2e plaats op de Aravell Golf Open in 2022. Tijdens de ronde van vandaag maakte Alajarvi in totaal 6 birdies en 1 bogey. Na zijn ronde zei Alajarvi: “Het voelt goed om goed te spelen op de eerste dag van het toernooi, maar morgen is een nieuwe dag, dus ik moet ook morgen weer klaar zijn.” Hij voegde eraan toe dat hij vond: “De baan is in zeer goede staat. Ik heb hier vorig jaar gespeeld op de Challenge Tour, en toen waren er wat problemen met de greens, maar die zijn nu perfect. Het speelt iets makkelijker dan vorig jaar omdat het gras nu minder diep is. Op deze golfbaan zijn er een paar moeilijke holes, maar verder is de baan vrij eenvoudig, dus ik denk dat de winnende score daarmee in overeenstemming zal zijn.”

De 28-jarige Ier Paul McBride gaat na de eerste ronde samen met Alajarvi aan de leiding. Tijdens de openingsronde van vandaag maakte hij een score van 5 onder par, 65 met 4 birdies en 2 bogeys op de eerste negen holes en 3 birdies op de laatste negen holes. Sinds hij begon te spelen op de Alps Tour heeft McBride tal van top 5 finishes behaald. Zijn beste resultaat dit seizoen is een 18e plaats op de Gösser Open 2024. Na zijn ronde was McBride zeer tevreden met de dag: “Ik heb vandaag erg goed gespeeld. Ik sloeg de bal heel goed, wat essentieel is op deze baan, denk ik. Ik vond dat deze baan langer aanvoelt dan de banen die we de afgelopen weken hebben gespeeld. Ik denk dat het deze week belangrijk is om goed te kunnen rijden, omdat je jezelf veel goede kansen kunt geven vanaf de fairway.” Hij voegde eraan toe dat hij vond: “vanmorgen spelen was goed, maar het weer is morgen hetzelfde, dus het zal zich waarschijnlijk wel gelijkmatig verdelen.” Toen hem werd gevraagd naar de mogelijke winnende score op vrijdag, zei McBride: “Ik weet niet zeker wat de winnende score zal zijn. Het is zo moeilijk te zeggen omdat het weer op vrijdag er erg winderig uitziet. We zullen zien wat er gebeurt.”

In een viervoudige gelijkstand voor de derde plaats met een eerste ronde score van 4 onder par staan: Brandon Kewalramani uit de Verenigde Staten, de Spanjaard Marcos Pastor, die momenteel het baanrecord bij Club de Golf Playa Serena houdt met een 64 in 2013 toen zijn landgenoot Pol Bech het Alps Tour evenement won, de Italiaan Mattia Comotti en de Engelsman Harry Goddard.

De deelnemers van deze week strijden om een totale prijzenpot van €40.000 en 45.000 Order of Merit punten. De winnaar van de 2024 Alps de Roquetas de Mar zal €5.800,00 en 6.525 Order of Merit punten verdienen.

Na 36 holes wordt een cut gemaakt voor de top 40 spelers en gelijkspelers. In geval van gelijkspel na 54 holes, zal een sudden-death play-off de winnaar van de 2024 Alps de Roquetas de Mar bepalen.

Toernooi Promotor

De 2024 Alps de Roquetas de Mar wordt gepromoot en georganiseerd door JGolf.

De 2024 Alps de Roquetas de Mar kan rekenen op de steun van de gezamenlijke samenwerking tussen de Real Federación Española de Golf en de Real Federación Andaluza de Golf. Het heeft ook de steun van de gemeente Roquetas de Mar, de Andalusische regering, het Consejo Superior de Deportes en Kyocera.