Het eerste golfnieuws

Uitspraak Woods valt verkeerd

ImageNa zijn overwinning in het World Golf Championships liet een uitgelaten Tiger Woods weten dat hij het belangrijker vond om dit toernooi te winnen dan de Ryder Cup.

Na de eerste oefendag op de Belfry benadrukt Woods dat hij verkeerd is begrepen tijdens een persconferentie waarin hij grappig probeerde te zijn. Als zijn woorden uit hun verband worden gehaald, kan een dergelijk opmerking die gemaakt wordt aan de vooravond van de Ryder Cup inderdaad vreemd overkomen.

Woods probeert nu de zaak recht te zetten. ?Met de camerabeelden van de persconferentie erbij zou voor iedereen onmiddellijk duidelijk zijn dat het een jolige opmerking is?, aldus Woods.

Verder heeft hij gezegd dat persoonlijk succes tijdens de Ryder Cup geen garantie is voor de overwinning, en andersom, dat individueel beroerd spel niet hoeft te betekenen dat de overwinning naar het andere team gaat.

Daarom zijn de twee toernooien volgens Woods niet met elkaar te vergelijken.

Met zijn overwinning op Mount Juliet vorige week behaalde Woods tevens zijn laagste totaalscore in zijn carri?re als professional: 263 slagen (25-onder par).