Tournament of Champions: Jon Rahm maakt 7 slagen goed en wint!

Jon Rahm

De eerste overwinning in 2023 is op naam gekomen van Jon Rahm. De Spanjaard wist 7 slagen goed te maken en passeerde daarmee de leider na de derde dag, Colin Morikawa, in het klassement.

Rahm wist met een verbluffende laatste ronde van 63 slagen een opmerkelijke comeback-overwinning te behalen in het Tournament of Champions op Hawaï.

Morikawa begon de dag met een voorsprong van zes slagen en wist zijn eerste zes holes in drie onder te spelen. Helaas een reeks van bogeys op 14, 15 en 16 en de birdie op 18 liet hem zijn ronde in 72 slagen eindigen.

Rahm, die vorig jaar 33-onder maakte en toen als tweede eindigde achter Cameron Smith, herstelde zich van een bogey op de eerste hole en maakte vervolgens acht birdies in de volgende 13 holes en een eagle op de par-vijf 15e.

Het proberen te driven van de 16e leverde Morikawa een derde bogey op rij op en Rahm’s birdie op de 18e bezegelde zijn overwinning dankzij een verbluffende afsluitende ronde van 63 slagen. Met 27-onder par eindigde Rahm twee slagen voor op Morikawa.

“Als je me aan het begin van de ronde, na die bogey, had verteld dat ik zou doen wat ik deed, weet ik niet of ik je had geloofd”, vertelde Rahm.

“Op 15 werd het echt werkelijkheid, toen ik die putt had om binnen één slag te komen en hem vervolgens ook maakte wist ik dat de 16 en 18 goede birdie holes zijn. Op de 16e had ik een twee putt op de 17e miste ik de green maar gelukkig op de 18e sloeg ik mijn tweede shot links van de green en wist ik een up-en-down te maken voor een birdie.”

Morikawa liet verslagen weten: ¨Ik weet het niet, het is klote je werkt zo hard en je geeft jezelf deze kansen en vandaag was het een slechte timing.”

Op de vraag of dit tot nu toe het ergste is wat hij ooit in zijn carrière heeft meegemaakt liet hij weten dat dit best zo zou kunnen zijn.

Tom Hoge en Max Homa eindigden met 23-onder gedeeld derde in het toernooi.

Tournament of Champions: Colin Morikawa pakt de leiding in Hawaï