11 12 2016 fengHet zag er na een eerste ronde van 69 slagen goed uit voor Anne van Dam. In het Omega Dubai Masters leek de Nederlandse op weg naar opnieuw een goed eindresultaat maar de tweede en derde ronde lieten helaas toch wat minder golf zien. Met 74 en 75 slagen duikelde ze in het klassement en moest na drie ronden uiteindelijk genoegen nemen met een gedeelde 29e plaats. Voor haar een bescheiden cheque van 4725 euro.

De Chinese Shanshan Feng (foto) won weer eens. Met 72, 70 en 64 slagen wist zij met 10-onder met 2 slagen minder dan de Engelse Charley Hull de flinke cheque van 75.000 euro in de wacht te slepen. Voor haar was het haar vierde overwinning in dit toernooi.

De ladies Tour 2016 heeft nu ook zijn laatste toernooi gespeeld. Het seizoen 2017 begint pas in februari.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Florentyna parkerDe Nederlandse Anne van Dam is opnieuw op weg naar een zeer goede prestatie in het Omega Dubai Ladies Masters. Met 69 slagen (-3) op de Emirates Golf Club staat Van Dam op de gedeelde 5e plaats en slechts op 2 slagen afstand van de leider Florentyna Parker. Van Dam kwam tot het maken van 5 birdies en daar tegenover stonden 2 bogeys.

De Engelse Parker (foto) heeft 1 slag voorsprong op de Franstalige Sophie Giquel-Bettan en de Amerikaanse Cheyenne Woods.

Het toernooi dat woensdag begon had een dramatische gebeurtenis waardoor het spel werd stilgelegd en donderdag pas verder ging. De caddie van Anne-Lise Cauda, Maximilian Zechmann, werd op de 13e fairway onwel en stierf later in het ziekenhuis. Zechmann was onder andere de caddie vroeger van Maarten Lafeber, hij werd slechts 56 jaar oud.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ashok credit to TristanJonesAnne van Dam heeft het Qatar Ladies Open met een gedeelde 15e plaats geëindigd. De Nederlandse ging op de laatste dag rond in 73 slagen eindigde daardoor op 5-onder par voor de wedstrijd. Van Dam kwam op de laatste dag tot het maken van 3 birdies maar daar stonden tegenover 4 bogeys. Voor haar was er nog een cheque van ruim 8100 euro.

De Indische Aditi Ashok won het toernooi in Doha op de Doha Golf Club. De 18-jarige wist met een laatste ronde van 69 slagen op 15-onder par te eindigen en daarmee bleef zij Caroline Hedwall en Lydia Hall drie slagen voor. De twee deelden met 12-onder de tweede plaats. De Zweedse Hedwall wist naar de gedeelde tweede plaats te klimmen door haar laatste ronde van 67 slagen.

Ashok won een aantal weken gelden nog in India het Hero Indian Open. Voor haar is het dus haar tweede zege op de Ladies European Tour.

De winnares verdiende in Qatar 75.000 euro en de nummers twee kregen een cheque van 37.500 mee naar huis.

Op de foto Ashok met trofee door © Tristan Jones

Schrijf reactie (0 Reacties)

26 11 2016 ashokZe staat nog maar 6 slagen van de leiders na de derde ronde in het Qatar Ladies Open. Anne van Dam kan met een lage ronde op zaterdag een goede top positie bereiken. De Nederlandse ging op vrijdag rond in 70 slagen en klom daardoor weer in het klassement. Met 6-onder heeft ze wel dus 6 slagen achterstand op de leiders Nanna Koerstz Madsen en Aditi Ashok (-12). Deze twee speelden hun derde ronde met elkaar en zullen dat de laatste ronde ook doen op de Doha Golf Club.

Een van de leiders na de tweede ronde, Lydia Hall, akte door een ronde van 72 slagen terug naar de gedeelde 5e plaats. Het toernooi had ook nog de nodige vertraging door hevige onweersbuien in de ochtend en de wind die daarna de golfbaan teisterde maakte het spelen niet eenvoudig.

De 22-jarige Madsen lijkt de favoriet voor de titel en kan dus op zaterdag haar tweede titel in de wacht slepen. Toch kan Ashok ook voor een verrassing zorgen. Zijn won twee weken geleden nog in India het Hero Women’s India Open.

Ashok (foto) liet dan ook weten: “Het was vandaag een top dag, ik voelde mij goed en sloeg goede ballen. Het spelen met Nanna vandaag was leuk en ik kijk nu al uit naar de laatste ronde”.

Foto Ashok door © Tristan Jones

Schrijf reactie (0 Reacties)

24 11 2016 NannaKoertszMadsenCreditTristanJonesAnne van Dam is wat plaatsen gezakt in het Qatar Ladies Open. De Nederlandse wist op de tweede dag met twee birdies en een bogey (71 slagen) haar ronde op de Doha Golf Club te eindigen. Met 4-onder deelt zij nu de 17e plaats.

De 22-jarige Nanna Koerstz Madsen (foto door Tristan Jones) nam de leiding in het toernooi na een prachtige ronde van 66 slagen. De Deense moet in het klassement de speelster uit Wales, Lydia Hall, naast zich dulden. De twee staan op 9-onder en hebben 1 slag voorsprong op Aditi Ashok en Annabel Dimmock.

Madsen wist met 7 birdies de laagste ronde van de week te spelen. Ook Aditi Ashok ging in 66 slagen rond. Lydia Hall, die na de eerste ronde al de leiding deelde, liet nu 68 slagen noteren. Madsen, wist dit jaar al eerder 5 top 10 finishes te realiseren.

Madsen vertelde: “Er ging niet zoveel fout vandaag, mijn afslagen waren goed en mijn putter doet haar werk nu een keer goed en dat was de laatste paar maanden wel anders.”

De 28-jarige Hall reageerde met: “Ik ben lekker rustig en geduldig, mijn nieuwe caddie Paul Doherty heeft ook de nodige ervaring als speler op onder andere de Challenge Tour dus hij kent de druk van spelen als geen ander.”

De 18-jarige Aditi Ashok liet zien in het toernooi geen druk te kennen. Zij speelde de eerste twee ronden met LPGA en Solheim Cup ster Anna Nordqvist.

Voor meer informatie kun je gaan naar www.qatarladiesopen.com  of via twitter (@qatarladiesopen), Instagram en Facebook.

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven