Tommy Fleetwood nu aan kop in Honda Classic

Met 70, 68 en 67 slagen is het Tommy Fleetwood gelukt om de leiding te nemen na de derde ronde van het Honda Classic. De 29-jarige Engelsman wist de leider na de tweede ronde, de Amerikaan Brendan Steele, op 1 slag achterstand te plaatsen in het algemeen klassement. Het zijn de Engelsen die het toernooi tot nu toe toch wel domineren. Lee Westwood en Luke Donald delen samen met 3-onder de derde plek, dus drie Engelsen in de top 3.

De 36-jarige Steele had in zijn ronde twee drie-putts en wel op de 5e en de 11e hole. Wat mooi is aan de golfbaan van de Palm Beach Gardens dat de scores niet al te laag worden. De spelers hebben er een flinke uitdaging aan om hun score überhaupt onder par te houden.

De Amerikaan Hayden Buckley had na 72 en 70 slagen ook het gevoel om de derde ronde toch rond par binnen te brengen maar dat werd toch een andere score. Wist hij nog een birdie te maken op de derde hole daarna ging even het licht uit met bogey, dubbel, par, dubbel, bogey en opnieuw een dubbel bogey om zijn eerste 9 in +7 te spelen. Met par, bogey, par en nog eens twee bogeys en een dubbel wist hij met birdie sop 17 en 18 zijn ronde in 80 slagen (+10) te eindigen. Opvallende was zijn score op de par 3 holes met een dubbel op 5 door een 4-putt op de 7e door de green te missen en vervolgens na een chip ook een drie-putt te maken en op de 15e door te kort het water voor de green te vinden. Hij staat nu laatste in het klassement met een score van +12!