Het eerste golfnieuws

Tobias Dier heeft het 4 dagen volgehouden en wint het TNT Dutch Open

ImageMaarten Lafeber heeft de laatste dag van het TNT Dutch Open in bijna tropische temperaturen een ronde van 68 slagen gespeeld. Hiermee kwam zijn totaal op 274 slagen (-6). Met de gedeelde 31e plaats pakte hij aan prijzengeld ruim 14.000 euro.

De tweede Nederlander die was overgebleven in het toernooi, Guido van der Valk eindigde zijn toernooi met 72 slagen op 280 slagen totaal voor level par, goed voor de 64e positie. Van der Valk nam ook nog een aardige cheque mee naar huis van ruim 4200 euro.

Het is de 25-jarige Duitser Tobias Dier (foto) gelukt om zijn voorsprong in het TNT Dutch Open te verzilveren. Het is zijn tweede overwinning op de Europese Tour. Vanaf de eerste dag toen hij zijn fabelachtige ronde van 60 slagen speelde, tot op de laatste dag voerde hij het klassement aan. Toch was de laatste dag nog even spannend toen Dier bogies maakte op hole 8 en 11. Een eagle op hole 12 zorgde voor een score van 17-onder par en een voorsprong van twee slagen. Hij eindigde met zes pars en eindigde een slag voor de Engelsman Jamie Spence. Spence maakte een eagle op hole 18 voor een ronde van 65 slagen. Hij was degene die de druk op Dier opvoerde.

?Ik weet zeker dat dit mijn leven zal veranderen. Vorig jaar vroeg ik me nog af hoe ik rond moest komen?, aldus Dier. Hij miste de cut in 12 van zijn 15 laatste wedstrijden en hij kan eigenlijk nog niet geloven dat hij heeft gewonnen. Zijn eerste overwinning op de Tour behaalde hij vorig jaar tijdens het North West of Ireland. ?Vorig jaar toen ik in Ierland won, voelde het vertrouwd aan omdat het een gezamenlijk evenement met de Challenge Tour was en ik daardoor veel spelers kende. Met dit toernooi is dat wel anders want ik speel tussen allerlei grootheden. Dit is van nog grotere betekenis voor me.? Dier krijgt als winnaar twee jaar lang vrijstelling van kwalificatie voor de European Tour. Dier won 300.000 euro voor zijn 1e positie in het TNT Dutch Open.

Padraig Harrington en Peter Lonard eindigden met -15 op de gedeelde derde positie.