Titleist heeft weer een nieuwe golfbal; de Tour Soft

Titleist heeft een geheel nieuwe golfbal geïntroduceerd – de Tour Soft – die is ontworpen om zowel zacht aan te voelen als afstand te bieden tegen een goede prijs.

De Tour Soft vervangt zowel de NXT Tour als de NXT Tour S-ballen en combineert de grootste kern ooit in een Titleist-bal gemaakt met een ultradunne buitenkant een goed gevoel, snelheid en controle te krijgen.

Hoewel de buitenkant niet van urethaan is gemaakt, wat de gebruikelijke bedekking is voor premium ballen, heeft Titleist een buitenkant gemaakt die op vrijwel dezelfde manier presteert als urethaan, die zowel dun als zacht is, van een minder duur materiaal dankzij een nieuw productieproces dat alleen beschikbaar is in zijn eigen ballenfabriek in Amerika.

De Tour Soft beschikt ook over een nieuw ontwerp van 342 cuboctahedron dimple dat een meer doordringende en consistente vlucht biedt.

“Op basis van doorbraken in R&D, wisten we dat er een kans was om een gloednieuwe high-performance golfbal te leveren die in deze categorie zou leiden in termen van zacht compressiegevoel,” zei Michael Mahoney, vice-president marketing voor Titleist’s bal afdeling.

“Uiteindelijk konden we, dankzij ons uitputtende en iteratieve prototypingproces, alles leveren wat we wilden in Tour Soft – en meer. Het is niet alleen de zachtste bal in de categorie, hij heeft ook meer afstand dan vele andere ballen in deze sector van de markt. “