Het eerste golfnieuws

Tiger Woods verlengt titel wereldnummer 1

ImageVoor het vierde achtereenvolgende jaar bezet Tiger Woods de nummer een positie op de wereldranglijst. Woods heeft een aanzienlijke voorsprong op Phil Mickelson, dus het ziet er naar uit dat hij zeker de eerste zes maanden van 2002 deze positie zal behouden. Tom Lehman, Colin Montgomerie, Hal Sutton en Lee Westwood vallen allen net buiten de toptien.

Hun posities zijn ingenomen door Darren Clarke, Sergio Garcia, Retief Goosen en David Toms. John Daly steeg 456 plaatsen in het klassement naar de 51ste positie. Hij valt dus net buiten de top-50 en krijgt daarom geen uitnodiging voor de Masters. Een paar weken geleden stond hij nog op de 47ste positie.

Als het Daly lukt om op 11 maart 2002 in de top-50 te staan, heeft hij nog een kans om in de Masters te spelen. Spelers die zullen deelnemen aan de Masters, zijn: Stuart Appleyby, Thomas Bjorn, Michael Campbell, Paul McGinley, Padraig Harrington, Charles Howell III, Colin Montgomerie, Nick Price, Adam Scott, Toru Taniguchi en Lee Westwood.