Tiger Woods niet in WGC-FedEx St Jude Invitational in Memphis

Helaas zullen wij weer moeten wachten tot Tiger Woods de golfbaan weer zal betreden. De oud nummer 1 van de wereld liet weten het WGC-FedEx St Jude Invitational in Memphis over te slaan.

Woods zei dat hij meer moet oefenen na een gedeelde 40e plek in het Memorial Tournament, zijn eerste PGA Tour-optreden sinds februari. De beslissing betekent dat de 15-voudig grote kampioen wel op 6-9 augustus – de openingsmajor van het jaar – naar het PGA-kampioenschap in TPC Harding Park gaat. De afgelopen vijf en een halve maand heeft hij tot nu toe slechts vier competitieve rondes gespeeld en drie PGA Tour-evenementen in 2020.

Woods is gedaald naar wereld nr. 14 na het spelen van een beperkt schema. In een korte verklaring op Twitter zei Woods: “Teleurgesteld om @WGCFedEx te missen, maar ik denk dat het het beste is om me voor te bereiden op het @PGAChampionship en de komende FedExCup Playoffs.”

De regerend Masters-kampioen is een viervoudig winnaar van het PGA-kampioenschap, na opeenvolgende overwinningen in 1999 en 2000 met opeenvolgende titels in 2006 en 2007, terwijl Woods nog één overwinning verwijderd is van een geschiedenissmakende 83e PGA Tour-titel .

Woods staat momenteel 42e in het FedExCup-klassement en zal de komende weken in de top 30 moeten breken om zich te kwalificeren voor het seizoenskampioenschap.

De top vijf spelers van de wereld hebben zich allemaal verbonden aan het World Golf Championship-evenement, waar Brooks Koepka (foto links) terugkeert als titelverdediger nadat hij Rory McIlroy vorig jaar in de laatste ronde had uitgeschakeld om een ​​drievoudige overwinning te claimen.

McIlroy eindigde het evenement van vorig jaar op een gedeelde vierde plaats, voordat hij de play-offs van FedExCup won

Jon Rahm zal zijn eerste optreden maken sinds hij wereldkampioen nummer 1 werd nadat hij vorige week in Muirfield Village had gewonnen, terwijl Dustin Johnson op de lijst staat ondanks dat hij zich door een blessure moest terugtrekken van het 3M Open.