Tiger Woods net geen major winnaar, Brooks Koepka wel, hij wint!

Wat was hij weer dichtbij bij een nieuwe major overwinning! Tiger Woods lange tijd uitgeschakeld vanwege allerlei rugproblemen wist na 4 ronden in het 100ste PGA Championship als tweede op 2 slagen van de winnaar te eindigen. De oud nummer 1 van de wereld had samen met Rafa Cabrera Bello en Tyrrell Hatton de laagste ronde van de dag met 64 slagen. Hoe Woods het deed na het missen in het begin van iedere fairway was ongelofelijk. Een hook om de bomen heen, een fade uit de bomen om dan weer op de green te komen het lukte hem zondag. De statistieken logen er niet om. Op dag 1 wist hij er van de 14 fairways er 8 te raken, op dag 2 waren het er 8 op dag 3 zelfs 10 en op zondag had hij na 8 holes er slechts 1 geraakt.

Woods leek voor een lange periode weinig meer te betekenen en was slechts een van de spelers op de PGA Tour en soms op de Europese Tour. Zijn scores werden in de toernooien echter steeds beter en beter en het publiek stond achter hem. Nu zulen de spelers opnieuw rekening moeten houden met Woods en een toernooioverwinning zal gezien zijn spel niet lang op zich laten wachten.

Het publiek steunde Woods en Brooks Koepka hoorde het wanneer hij weer een birdie maakte. De Amerikaan maakte in het begin van zijn ronde een birdie op 1 maar ook bogeys op 4 en 5 maar een reeks van birdies op 7,8 en 9 en op 15 en 16 liet hem 66 slagen zijn ronde eindigen en met 16-onder het toernooi winnen.

Woods begon het jaar als 656ste op de wereldranglijst en staat nu 26e. Bij de andere drie majors deed hij ook aardig mee in The Open wist hij als 6e te eindigen en in de Masters werd hij 32ste. We moeten helaas wachten tot volgend jaar en zal Woods dan opnieuw in een major toeslaan of in een van de andere toernooien?

Thomas Pieters

De Belg Thomas Pieters was ook aan een zeer sterke laatste ronde bezig. Met birdies op 1 en 8 en op 11, 14,15 en 16 klom hij flink in het klassement. Een verkeerde afslag op 17 rechts in een waterhindernis verpeste veel. Na een drop slaat hij zijn derde slag opnieuw een hindernis in, weer een drop, zijn 5e slaat hij op minder dan 2 meter van de hole maar die mist hij en zo maakte hij een dubbel bogey en met een par op 18 eindigt hij zijn ronde met 66 slagen en een gedeelde 6e plaats.