Tiger Woods maar nipt door in het Memorial Tournament

Een lange tijd zag het er naar uit dat Tiger Woods in het weekend van het Memorial Tournament niet zou spelen. De cut lag een lange tijd op +2 en met 71 en 76 slagen was Woods na zijn tweede ronde met +3 geëindigd. De oud nummer 1 dacht ook dat hij de cut niet zou halen totdat de ene na de andere hoge score werden gemaakt en de cut liet opschuiven naar +3 en hij er toch bij is op zaterdag en zondag.

Waar ging het mis met Woods op de tweede dag? Het waren zijn afslagen met zijn Taylor Made Sim Driver 9 graden, die soms alle kanten opvlogen. Daar zal hij zeker na zijn ronde op de range nog aan gewerkt hebben.

Een toernooi overwinning zal bijna onmogelijk zijn want zijn achterstand op de leiders Ryan Palmer en Tony Finau is 12 slagen!

Rory McIlroy deelt met 2-onder de 21e plaats en ook hij heeft weinig uitzicht op een nieuwe overwinning.

Longhitter Bryson DeChambeau moest het toernooi verlaten na 73 en 76 slagen (+5). Hij kon naar huis mede door zijn 10 op de 15e een par 5. Na een redelijke slechte afslag sloeg hij zijn tweede shot rechts out-of-bounds. Na een drop ging hij opnieuw rechts out-of-bound en uiteindelijk lag hij in 7 slagen pas in de buurt van de green. Een pitch op de green en twee putts verder stond er een 10 en was het exit voor hem.