Het eerste golfnieuws

Tiger Woods lijkt het einde van zijn langdurige samenwerking met Nike te suggereren

Tiger WoodsTiger Woods

Tiger Woods heeft uitlatingen gedaan op social media dat doet vermoeden dat het partnerschap met Nike ten einde komt; Woods droeg Nike-kleding bij al zijn 15 grote overwinningen.

Al meer dan 27 jaar lang heeft Tiger Woods Nike-kleding gedragen sinds hij in 1996 voor het eerst bij het bedrijf tekende. Nu lijkt het erop dat hij een punt achter die samenwerking zet, wat ook doet vermoeden dat hij mogelijk volgende maand terugkeert naar de PGA Tour.

De winnaar van 82 PGA Tour-evenementen heeft Nike gedragen sinds hij op 20-jarige leeftijd professioneel ging spelen en droeg het merk voor al zijn 15 grote overwinningen. Woods was te zien in talloze reclames en zijn iconische ‘Tiger Red’-look werd synoniem met de spannende finales.

Zelfs tijdens het PNC Championship van vorige maand, een teamwedstrijd van 36 holes samen met zijn zoon Charlie, droeg Woods nog steeds Nike-kleding. Hij weigerde echter te bevestigen welk merk hij zou dragen in het nieuwe seizoen.

“Toch draag ik nog steeds hun product,” antwoordde Woods toen hij tijdens zijn openingsronde in Florida werd gevraagd, en herhaalde hetzelfde antwoord toen hij werd ondervraagd over zijn toekomst met Nike.

De speculaties over Woods’ toekomst met Nike zijn de laatste weken toegenomen, nadat de voormalige nummer 1 van de wereld eerbetoon bracht aan de samenwerking in een cryptische socialemediapost, waarin het lijkt alsof ze ieder hun eigen weg gaan.

In een verklaring op X, voorheen bekend als Twitter, zei Woods: “Meer dan 27 jaar geleden had ik het geluk om een partnerschap te starten met een van de meest iconische merken ter wereld.

“De dagen sindsdien zijn gevuld geweest met zoveel geweldige momenten en herinneringen, als ik ze allemaal zou benoemen, zou ik eeuwig kunnen doorgaan.

Het golferspubliek is in afwachting van wat de volgende stap zal zijn voor Woods na het vermeende einde van zijn langdurige band met Nike. Zal hij een nieuwe samenwerking aangaan of is dit het begin van een geheel nieuw tijdperk voor deze golflegende? Het wachten is op zijn terugkeer naar de PGA Tour volgende maand.