PGA Tour

Tiger Woods keert deze week terug op de fairway in het Hero World Challenge

Tiger Woods keert terug naar de competitieve golfsport voor het eerst sinds The Masters, en dat belooft een ongelofelijke comeback te worden. Hij maakt zijn rentree bij de Hero World Challenge, een toernooi dat hij zelf organiseert en dat live te zien is van donderdag tot zondag.

De 15-voudig kampioen heeft de laatste plek ingenomen in het veld van 20 spelers en zal voor het eerst weer spelen sinds zijn terugtrekking op Augusta National eerder dit jaar vanwege plantaire fasciitis.

Na een enkeloperatie en het missen van de laatste drie majors van 2023, waaronder het PGA-kampioenschap, het US Open en het Open Championship, is hij vastberaden om weer te schitteren. Hij meldde eerder deze maand dat zijn enkel geen pijn meer doet, maar dat andere problemen zijn opgedoken.

Woods verklaarde: “Mijn enkel is in orde. Waar ze mijn enkel hebben gefixeerd, heb ik absoluut geen enkel probleem meer. Die pijn is helemaal weg. Het zijn de andere gebieden die zijn gecompenseerd.”

Hij vergeleek het probleem met zijn eerdere rugoperatie en merkte op: “Alle omliggende gebieden zijn waar ik al mijn problemen had en nog steeds heb. Je repareert het ene, en andere gebieden moeten meer beweeglijk worden om eromheen te komen, en dat kan tot problemen leiden.”

Sinds zijn auto-ongeluk in 2021 heeft Woods deelgenomen aan vijf toernooien, maar slechts twee keer alle 72 holes voltooid.

Na de Hero World Challenge zal Woods samen met zijn zoon Charlie deelnemen aan het PNC Championship in Orlando in december. Dit wordt de vierde keer dat Tiger en Charlie samen spelen tijdens het evenement, nadat ze in 2021 gelijk eindigden op de tweede plaats.”