PGA Tour

TIGER WOODS IS BACK! Rose pakt de 10 miljoen

Hij had weer zijn rode polo aan op de slotdag van een toernooi. De 42-jarige Tiger Woods ging met voorsprong de laatste dag in van het Tour Championship en hield deze vast tot het eind van zijn ronde. In het begin leek Woods er op gebrand om met een grote voorsprong het toernooi te gaan winnen. Ee birdie op 1 werd gevolgd door een reeks parren. De bogey op 10 werd weer goed gemaakt door een birdie op 13 maar toen zag Woods het scorebord en leek hij echt te beseffen dat hij wel eens voor lange tijd een wedstrijd kon gaan winnen. De bogey op 15 waar die maar net het water wist te passeren en die op 16 brachten zijn 1-boven par en de twee holes in par op 17 en 18 lieten dat zo blijven. Met 11-onder had hij 2 slagen minder dan zij landgenoot Billy Horschel. Het werd Woods 80e PGA Tour overwinning.

Rose moest bij een overwinning van Woods bij de beste 4 weten te eindigen om de FedExCup te winnen en in aanmerking te komen voor een van de grootste cheque op de PGA Tour van 10 miljoen.

Met 73 slagen (+3) zakte Rose in het klassement maar de birdie op de 18e hole verzekerde hem van een gedeelde 4e plek en dus de hoofdprijs van de FedExCup. Rose werd de derde Europese winnaar van de FedExCup.

Ook Rory McIlroy had niet echt zijn dag. De Noord-Ier die samenspeelde met Woods op de laatste dag ging in 74 slagen rond (+4) en eindigde met 5-onder op de gedeelde 7e plek. Zijn Ryder Cup maatjes Tommy Fleetwood en Paul Casey eindigde met 4-onder op de gedeelde 11e plaats.