Tien brengt KLM Open 16 uur live

Amsterdam – Golfliefhebbers zullen dit jaar meer dan ooit ook thuis kunnen genieten van het KLM Open. De zender Tien zal minimaal 16 uur live verslag brengen van het toernooi van de European Tour. Daarnaast zal het 's avonds ook nog uitgebreide samenvattingen verzorgen.

De zender Tien zal van 23 – 26 augustus iedere dag minimaal vier uur live verslag doen vanaf de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort en ook nog uitgebreide samenvattingen in de avond bieden. Dat is bijna een verdubbeling van de uitzendtijd van vorig jaar.

Remko van Westerloo, programmadirecteur Tien: "Het aantal golfers in Nederland neemt explosief toe en de belangstelling voor de sport is groot. Wij zijn dan ook blij om in samenwerking met de organisatie van het KLM Open verslag te doen van dit prestigieuze toernooi. Als relatief nieuwe 24-uurs zender hebben we nu immers ook de mogelijkheid om naar verschillende opties te kijken wat betreft het invullen van de dagprogrammering."  

Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: "Een geweldige ontwikkeling voor het KLM Open. De vorige jaren hebben we goede kijkcijfers gehad, maar hebben we de uitzendtijd moeten delen met andere sporten. Voor golfliefhebbers was dat niet ideaal. Dit jaar zullen ze geen putt meer hoeven te missen. Wij hopen hiermee de golfers optimaal te kunnen bedienen en kijken uit naar de samenwerking met Tien. "

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door KLM, KPMG en ABN AMRO. http://www.klmopen.nl/