DP World Tour

Thomas Pieters maakt sprong in klassement ISPS Handa World Super 6 Perth

Na 36 holes wordt de cut bepaald en dat is meestal zo in wedstrijden op de European Tour maar dit keer wordt er na 54 holes opnieuw bepaald welke 24 spelers er doorgaan. Op zondag wordt dat aantal snel 8 en die zullen in een matchplay format moeten spelen. In Australië wordt in ideale omstandigheden de wedstrijd gespeeld.

Dit keer geen Nederlanders in het toernooi wel twee Belgen die de moeite hebben genomen om daarheen af te reizen en wel Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts. De laatste wist na twee ronden met 74 en 68 slagen (-2) wel de cut te halen. Pieters nam na de 14e de leiding in het klassement nadat hij zijn bal op de 302 meter lange par 4 op de green had geslagen en voor eagle ging putten maar birdie maakte. Maar een bal in het kleine watertje naast de green van de par 5 15e zorgde voor een par in plaats van birdie of beter. Met bogey en een par eindigde Pieters op 8-onder en daarmee deelt hij de eerste plaats samen met de Thai Panuphol Pittayarat en de Australiers Ryan Fox en Matthew Griffin.

Pieters (foto boven) wist met 66 slagen zijn tweede ronde te eindigen en dat waren er 4 minder dan op de eerste dag. Twee dubbel bogeys zorgden er op de eerste dag voord at hij zijn score niet verder onder par hield. Nu klom hij 15 plaatsen omhoog in het algemeen klassement.