ALPS Tour

Thom Hoetmer schittert in Italiaanse golfkwalificatie voor de ALPS Tour

Thom Hoetmer op weg naar de ALPS Tour?

Alps Tour Golf - Q-School Alps Tour Golf - Roma 11/11/22 - Golf Nazionale - Roma Ph: Capretti Federico

Italië, 9 november 2023 – Een totaal van 193 spelers strijden op drie verschillende golfbanen in heel Italië voor 77 plekken die hen toegang zullen verschaffen tot de kwalificatieschoolfinales van de ALPS Tour van volgende week. Tijdens dat evenement kunnen spelers hun speelstatus verdienen voor het seizoen 2024 van de ALPS Tour. De finale van de kwalificatieschool van 2023 vindt plaats op Golf Nazionale en Olgiata Golf Club in Noord-Rome van 15 tot 17 november.

Spelers nemen deel op Golf Club Le Fonti, Miglianico Golf & Country Club en Terre dei Consoli Golf Club. Alle spelers zullen morgen de finale ronde van de kwalificatieschool spelen. Bij G.C. Le Fonti zijn er 70 spelers in het veld met 28 beschikbare plekken, bij Miglianico G.&C.C. zijn er 52 spelers met 21 plekken om zich te kwalificeren, en bij Terre dei Consoli G.C. strijden 71 spelers om 28 plekken voor promotie naar de kwalificatieschoolfinales van de ALPS Tour.

Thom Hoetmer is uitstekend begonnen aan de kwalificatie voor de ALPS Tour, met 1-onder deelt hij de 6e plek op de golfbaan van de Miglianico Golf & Country Club. De amateur Rick Hessing staat daar op de 23e plaats na een openingsscore van +3. Bas Vermeulen eindigde daar met +5 en Che de Bake met +9.

De Nederlanders Kev Echteld en Beau Koenraad konden niet echt potten breken op de golfbaan van de Terre dei Consoli Golf Club. Zij begonnen de kwalificatie met +7 en +8. Ook op de golfbaan van Golf Club Le Fonti kon een andere Nederlander, de amateur Boris Smit met +9 ook niet echt imponeren.

Kwalificatieronde bij Golf Club Le Fonti

Na de 1e ronde van de kwalificatieronde van 2023, momenteel gehouden bij Golf Club Le Fonti, leidt de Italiaanse amateur Lorenzo Casartelli met 3 onder-par, 68. Hij maakte 2 bogeys, 1 double bogey en 7 birdies in zijn openingsronde. Er is een vierweg-tie voor de 2e plaats, slechts 1 slag achter bij 2 onder-par: de Italiaan Gabriele Bravin (am), de Fransman Antoine Pellissier (am), de Monegask Sandro Piaget en de Italiaanse amateur Filippo Grossi. Op de 6e plaats met 1 onder-par staat de Spanjaard Anton Vazquez Muinos.

Dit zijn de enige 6 spelers die onder par waren aan het einde van de eerste ronde van vandaag. Aan het einde van de ronde van morgen, die om 8 uur lokale tijd zal beginnen, zullen de top 28 spelers hun plek verdienen in het finaleveld van de ALPS Tour Q-School van volgende week.

Kwalificatieronde bij Miglianico Golf & Country Club

Engeland’s Ian Clark leidt met 5 onder-par, 65 na de eerste ronde van de kwalificatieronde, die wordt gespeeld bij Miglianico Golf & Country Club. De Spanjaard Ramon Clavell Vallejo staat in een vierweg-tie voor de 2e plaats met een score van 2 onder-par, 68, samen met de Engelsman Reis Suart en Robert Holden (am) en de Spanjaard Agusti Quinquilla. Slechts 1 slag achter de vierweg-tie is er een vijfweg-tie op 1 onder-par met de Nederlander Thom Hoetmer (am), Erik Shukhart, en Ignacio Fons Pelufo uit Spanje, de Italiaan Stefano Pitoni, en de Franse amateur Anguerrand Voisin.

Aan het einde van de ronde van morgen zullen de top 21 spelers een plek verdienen in het evenement van volgende week. De laatste ronde begint om 8 uur lokale tijd.

Kwalificatieronde bij Terre dei Consoli Golf Club

Na ronde 1 van de ALPS Tour Stage 1-kwalificatieronde bij Terre dei Consoli Golf Club, leidt de Schot John Paterson met 5 onder-par, 67. Slechts 1 slag achter op de 2e plaats staat de Engelse amateur Mason Essam met een eerste ronde score van 68. Op de 3e plaats staat de Fransman Romain Lanteri die een 3 onder-par, 69 schoot. Er is een drieweg-tie voor de 4e plaats, slechts 1 slag achter op 2 onder-par met: de Spanjaard Mario Garcia Garoz en Ruben Pardo Rodriguez en de Ier Simon Bryan.

Nadat de laatste ronde van morgen is afgerond, zullen de top 28 spelers een plek verdienen in het veld van de ALPS Tour Qualifying School Final Stage van 2023, waar ze hun speelstatus voor het seizoen 2024 zullen proberen te verdienen.

Photo Credit: Federico Capretti/ Alps Tour Golf