ALPS Tour

Théo Boulet wint de 21e Open International de la Mirabelle d’Or: Vince van Veen derde

Vince van Veen klimt naar plek 5 in de Order of Merit van de ALPS Tour

Photo Credit: Alps Tour Golf

Metz, 16 juni 2024 – Théo Boulet wint zijn eerste Alps Tour-titel bij de 21e Open International de la Mirabelle d’Or met een totaal van 11 onder par. Op de 2e plaats, slechts 1 slag achter met 10 onder par, eindigde Italië’s Flavio Michetti. Op een gedeelde 3e plaats met een drie-daags totaal van 9 onder par: Frankrijk’s Damien Perrier en amateur Nathan Legendre en Vince Van Veen uit Nederland. De laatste begon de laatste dag van het ALPS Tour event aan de leiding.  Met 67 slagen eindigde hij uiteindelijk op 9=onder.

Bob Geurts en de amateur Thom Hoetmer eindigden in het toernooi met +2 en +1 op de gedeelde 41e en 33e plaats.

Dit jaar vierden we de 21e editie van het toernooi, dat sinds 2005 deel uitmaakt van de Alps Tour kalender.

De 21-jarige Fransman Théo Boulet behaalde deze week zijn 1e professionele overwinning in het 21e Open International de la Mirabelle d’Or. Hij stond na de tweede ronde gisteren op een gedeelde 2e plaats en vandaag speelde hij een bogey-vrije 5 onder par, 65 om het toernooi af te sluiten met een totaal van 11 onder par. In de laatste ronde van vandaag maakte Boulet 2 birdies op de eerste negen holes en voegde er nog 3 birdies aan toe op de laatste negen voor zijn 65. Na het veiligstellen van zijn overwinning was Boulet erg emotioneel: “Het was een hele goede dag, ik speelde weer heel goed op een moeilijke dag met zware weersomstandigheden. Er was vandaag veel wind, wat de ronde beïnvloedde. Mijn spel was weer erg solide, dus ik ben er erg blij mee.” Boulet gaf toe dat hij zeker wat zenuwen voelde: “wat zenuwen op de eerste tee, ik was een beetje nerveus maar daarna was ik erg zelfverzekerd over mijn spel, dus het was oké.” Het winnen van deze titel hier in Frankrijk betekent veel voor hem: “Ik ben zo blij. Het betekent veel omdat het begin van het seizoen niet zo goed voor me was, dus het is echt fijn om het tij te keren. Het is echt bijzonder om mijn eerste professionele titel hier in Frankrijk, thuis, te winnen. Ik ben daar erg blij mee.” Boulet wil deze overwinning opdragen aan: “mijn coaches, mijn ouders, mijn familie en mijn sponsors die me vanaf het begin hebben gesteund.”

De 20-jarige Italiaan Flavio Michetti speelde een laatste ronde van 5 onder par, 65 om het toernooi af te sluiten op een solo 2e plaats met een totaal van 10 onder par. Hij speelde vandaag een bogey-vrije ronde, met 2 birdies op de eerste negen holes en 3 birdies op de laatste negen holes. Hij heeft dit seizoen al verschillende goede resultaten behaald en hoopt door te breken en zijn eerste Alps Tour-titel te winnen in de komende toernooien.

Na de 2024 Open International de La Mirabelle d’Or van deze week, is Frankrijk’s Benjamin Kedochim de nieuwe leider van de Order of Merit met 15.203,25 punten. Italië’s Edoardo R Lipparelli staat op de 2e plaats met 15.138,00 punten en Aymeric Laussot uit Frankrijk behoudt zijn 3e plaats met 13.054,50 punten. Italië’s Enrico Di Nitto blijft op de 4e plaats met 12.954,45 punten en Vince Van Veen uit Nederland is opgeklommen naar de 5e plaats met 10.202,25 punten.

Laatste ronde

Théo Boulet, winnaar van de 2024 Open International de La Mirabelle d’Or, verdiende de winnende cheque van €5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.

Het volgende geplande Alps Tour-evenement is gepland voor 27-29 juni in Aravell Golf & Country Club in Aravell, Lleida, Spanje. We zullen de 3e editie van de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand vieren.

Vince Van Veen gaat aan de leiding na de tweede ronde van het 21ste Open International de la Mirabellein