PGA Tour

The Players: Scottie Scheffler wint en wordt weer de nummer 1 van de wereld

Scottie Scheffler

Het was een dominante overwinning met vijf slagen voorsprong en 17-onder par voor de Amerikaan Scottie Scheffler op de TPC Sawgrass in The Players Championship. De 26-jarige verdiende 4.5 miljoen en verving Jon Rahm als de nummer 1 van de wereld.

De Engelsman Tyrrell Hatton eindigde op de tweede plaats na een briljante ronde van 65 slagen. Viktor Hovland eindigde samen met Tom Hoge op de gedeelde derde plaats.

Scheffler had een voorsprong van twee slagen op de laatste dag van het vlaggenschip evenement van de PGA Tour. Met vijf opeenvolgende birdies, hole 8 tot en met 12, rond de turn wist hij de rest op een flinke achterstand te zetten.

Hatton produceerde eveneens vijf birdies op rij, hole 14 tot en met 18, om de leiding in het clubhuis te nemen en het back-nine record te evenaren op de TPC Sawgrass met 29 slagen en eindigde op 12-onder.

Scheffler’s afslagen ging vooral op de laatste holes wat moeizamer. Zo raakte hij een toeschouwer op de 18e naast de fairway en moest een lay-up slaan en wist vervolgens weer op miraculeuze wijze zijn par te maken.

Alex Smalley wist de derde hole-in-one van de week te slaan op de iconische 17e eiland hole. Zijn bal stuiterde een keer op de green op het eiland en vervolgens verdween deze rechtstreeks in de hole.

The Players: Scottie Scheffler leidt en hole-in-one op de 17e voor Aaron Rai

The Players: Hoge scores op dag 1 met een 10 op een par 5 voor Aaron Wise

The Players: Chad Ramey leidt waar Rory McIlroy op 12 slagen afstand staat!