The Open Championship: Luiten gedeeld 43e na derde ronde en Shane Lowry leidt!

Met 16-onder par heeft Shane Lowry een flinke voorsprong opgebouwd in het Open Championship. Onder toezien van duizenden Ieren wist de speler uit Clara in Ierland de wedstrijd naar hem toe te trekken. Met 8 birdies en een ronde van 63 slagen nam Lowry 4 slagen voorsprong op Tommy Fleetwood (-12). De Engelsman kwam tot het maken van 5 birdies en maakte net als Lowry geen bogey of erger in zijn derde ronde. Tot nu toe is de ronde van 63 slagen van Lowry de laagste ronde van het toernooi en werd het ook een nieuw baanrecord.

J.B. Holmes, de gedeelde leider na de tweede ronde, staat op de derde plek op 10-onder par.

Joost Luiten had op de derde dag ook 5 birdies net als Fleetwood maar helaas maakte de Nederlander wel bogeys en wel net zoveel als zijn birdies. Zijn ronde van par bracht hem in het toernooi op par voor de wedstrijd en heeft hij dus 16 slagen achterstand op Lowry.

Oud Masters winnaar Danny Willett had de een na laagste ronde van de dag met 65 slagen. De Engelsman klom daardoor 24 plekken omhoog in het klassement en hij staat nu met 7-onder op 9 slagen afstand van de leider.

Lowry zal dus morgen met Fleetwood als laatste flight de baan ingaan en dat een van hun de winnaar zal worden van The Open Championship wordt toch wel redelijk hoog ingeschat.