The Open Championship: Luiten door na super tweede ronde en Holmes en Lowry leiden!

Joost Luiten leek na zijn eerste ronde van 73 slagen de cut te gaan missen maar de Nederlander gaf niet op en wist met een ronde van 69 slagen en dat hem op par voor de wedstrijd deed belanden toch de cut te halen.

De cut kwam op +1 en wat nou extra sneu is dat Rory McIlory hem op 12 slag nu gemist heeft. De Noord-Ier was bijna kansloos om het weekend te halen na zijn eerste ronde van 79 slagen. Met 65 slagen op de tweede dag had McIlroy 1 slag teveel om er bij te kunnen zijn. Het was het gemiste korte putje met 1 hand op donderdag die hem nu naar huis tuurde.

Ook Tiger Woods kon naar huis. De oud nummer 1 van de wereld eindigde met 78 en 70 slagen op +6 en dat waren dus 5 slagen teveel. Ook onder andere Bryson DeChambeau, Darren Clarke, Jason Day, Andrew Johnston en Ian Poulter mistten allemaal ook de cut.

De leiding bleef in handen van J.B Holmes alleen moet hij dit keer Shane Lowry (foto) naast zich dulden. De twee staan met 8-onder bovenaan het leaderbord. Met 7-onder volgen de Engelsen Tommy Fleetwood en Lee Westwood.