PGA Tour

The Masters: Scottie Scheffler wint en Rory McIlroy wordt tweede!

Created with GIMP

Scottie Scheffler breidde zijn voorsprong als de nummer 1 van de wereld uit met een overwinning in de openings Major van dit jaar, The Masters. Rory McIlroy werd tweede na een ronde van de dag met 64 slagen en Tiger Woods eindigde zijn competitieve comeback met een laatste ronde van 78 slagen.

Scottie Scheffler kwam in de laatste ronde in gevecht met de Australiër Cameron Smith en sloeg een late aanval van McIlroy af om zijn ​​eerste grote overwinning op The Masters te behalen.

De 25-jarige Scheffler zag zijn voordeel van drie slagen terug gaan naar één tijdens een spannende laatste dag op Augusta National, maar hij wist zich te handhaven en boekte een vierde overwinning in zijn laatste zes starts.

De nummer 1 van de wereld maakte een een-onder 71 om de week af te sluiten op 10-onder en drie slagen los van McIlroy, die zijn beste prestatie in The Masters behaalde met een ronde van de dag 64 slagen. Smith moest na zijn laatste ronde van 73 slagen met 5-onder genoegen nemen met een deel van de derde plaats naast Shane Lowry.

Scheffler moest op de eerste hole een up-en-down maken vanaf de achterkant van de green om een ​​par op de openingshole te maken waar Smith direct een birdie maakte.

Scottie Scheffler zorgde voor een ongelooflijke birdie nadat hij in de bomen was gekomen na zijn tee-shot op de derde hole! Toen Smith nog een slag liet vallen op de par-drie vierde hole werd het verschil nog groter.

De beide spelers maakten een birdie op de zevende om verder weg te blijven van het deelnemersveld maar misten kansen om hun score op de par-vijf achtste hole te vergroten. McIlroy was op dat moment bezig met een opmars in het klassement door een front-nine in 32 slagen te eindigen en met een birdie op de tiende en een eagle op de par-vijf 13e werd het verschil tussen hem en Scheffler kleiner.

Scheffler begon zijn tweede negen met een bogey net als Smith die direct reageerde door een birdie te maken op de volgende, waarbij de grootste hoop van de Australiër vervolgens vervloog toen zijn bal het water van de Rae’s Creek vond op de par-drie 12e tee en daar een triple-bogey zes liet noteren.

McIlroy’s hoop op een nieuw record eindigde toen zijn drive de bomen insloeg op de 15e par-vijf, waardoor hij gedwongen werd op te leggen en genoegen moest nemen met een par, hoewel hij door een spectaculaire bunker-hole-out op de par-vier 18e zijn score op zeven onder bracht.

Scheffler miste een birdie kans van anderhalve meter op de 13e maar maakte hem wel van dezelfde afstand op de volgende en de hole erna voor de eerste back-to-back birdies. Dat hij moest eindigen met een vier-putt voor dubbel bogey kon hem ervan niet weerhouden de overwinning veilig te stellen en zijn plaats aan de top van de wereldranglijst verder te versterken.

Shane Lowry profiteerde van beide par-vijf hole op de tweede negen en maakte een birdie op de laatste om op vijf onder te eindigen, terwijl Morikawa de birdie-finish van McIlroy evenaarde om een ​​afsluitende 67 te noteren en de week als vijfde af te sluiten voor Will Zalatoris en Corey Conners.

Voormalig nummer 1 van de wereld, Justin Thomas, had een ronde van 72 slagen en eindigde op een gedeelde achtste plaats naast de leider na de eerste ronde, Sungjae Im, op de 47e plek.

The Masters: Scottie Scheffler drie slagen voor Cameron Smith

The Masters: Scottie Scheffler leidt en Tiger Woods door!

The Masters: Tiger Woods naar 1-onder en Sungjae Im leidt