The Masters: Goede start Woods maar Casey leidt voorlopig na eerste ronde

Een lachende Tiger Woods in de eerste ronde van The Masters 2020 en dat is mooi om te zien. Na wat flinke regen en onweersbuien die de golfbaan van Augusta flink blank lieten staan was het wachten totdat de spelers de baan in mochten. Dat de golfbaan zulke buien aan kan bleek wel toen na een aantal uren er weer gespeeld kon worden. Woods wist met vier birdies en geen enkele bogey of erger zijn ronde met 4-onder te eindigen. 

Het was op de golfbaan niet altijd een en al vrolijkheid. De linkshandige Bubba Watson, oud winnaar van het toernooi, sloeg soms zijn tweede slag overal en nergens heen, nee het lag aan de modder op zijn bal riep hij iedere keer gefrustreerd, wel raar dat veel anderen daar geen last van ondervonden. De 42-jarige moet echter nog 8 holes uitspelen op vrijdag voordat hij aan zijn tweede ronde mag beginnen en staan voorlopig op +2.

De 43-jarige Paul Casey staat op de nummer 1 plek in het klassement. Met 7-onder wist de Engelsman zijn ronde te eindigen met 5 birdies en een eagle. Met 67 slagen volgen Webb Simpson en Xander Schauffele op de tweede plaats. Hideki Matsuyama, Lee Westwood, Louis Oosthuizen, Patrick Reed, Tiger Woods, Adam Scott, Justin Thomas en Dylan Frittelli delen met 4-onder de vierde plek. 

Scott, Thomas en Frittelli moeten echter nog wat holes uitspelen dus misschien kunnen zij nog Casey van de nummer 1 plek krijgen.