DP World Tour

Thailand Classic: Wanneer gaat Joost Luiten winnen? Thorbjorn Olesen wint nu in Thailand

Joost Luiten

Wij schreven het al eerder dat een nieuwe overwinning voor Joost Luiten waarschijnlijk niet lang meer zal duren. In Thailand eindigde hij op een gedeelde derde plaats goed voor een cheque van bijna 155.000 euro. Daan Huizing eindigde in het toernooi op een gedeelde 33e goed voor een cheque van bijna 14.000 euro.

Thorbjorn OlesenLuiten sloeg heerlijke afslagen en kwam bijna nooit in de problemen maar miste een aantal putts van binnen de twee meter. Het verschil tussen hem en de winnaar Thorbjorn Olesen (foto) was 6 slagen maar als er wat meer putts van hem waren gevallen had het een totaal andere uitslag kunnen zijn.

Eerder miste Darius van Driel de cut in het toernooi. De Nederlander had met 5-onder een uitstekende start in het toernooi maar met een ronde van 75 op de dag erna zag hij het weekend aan hem voorbijgaan in het Thailand Classic.

De Duitser Yannik Paul eindigde alleen met 20-onder op de tweede plaats en op 4 slagen afstand van Olesen. De Deen liet op de eerste twee ronden van 67 slagen een briljante bogey vrije ronde van 64 slagen volgen op zaterdag op Amata Spring Country Club en op zondag wist hij met 66 slagen het grote verschil te maken. Een landgenoot van Yannik Paul, Alexander Knappe, eindigde net als Luiten gedeeld derde.

Opvallend was dat Luiten ondanks dat het pitchen en chippen niet zijn sterkste punt is toch regelmatig deze perfect uitvoerde. Een van de bogeys die hij maakte was op de 13e waar hij zijn ijzer over de green sloeg en toen besloot om te putten door de fringe voor de green en deze rolde te vervolgens te ver door en hij miste vervolgens zijn par.

De DP World Tour gaat nu naar India voor het Hero Indian Open dat wordt gespeeld op de DLF Golf & Country Club in New Delhi. Joost Luiten en Daan Huizing staan op de entree lijst maar of ze ook besluiten om mee te spelen wordt binnenkort duidelijk.

Thailand Classic: Thorbjorn Olesen leidt maar Joost Luiten op slechts 3 slagen!

Thailand Classic: Van Driel mist de cut Luiten en Huizing door en Cabrera Bello leidt

Thailand Classic: Darius van Driel heeft een zeer goede start in Thailand