DP World Tour

Thailand Classic: Darius van Driel heeft een zeer goede start in Thailand

Darius van Driel

De Nederlanders zijn in het mooie Thailand zeer goed van start gegaan. Op de Amata Spring Country Club in Chon Buri ten zuiden van Bangkok wist Darius van Driel met 5-onder in de top van het klassement te komen. Joost Luiten en Daan Huizing gingen ook uitstekend van start met een ronde van 3-onder. De Nederlanders kwamen daarmee op de gedeelde 9e en 35e plaats terecht.

De golfbaan van de Amata Spring Country staat bekend vanwege de 17e hole een eiland hole en waar je met een bootje heen en weer gebracht wordt en het ontbreken van echte rough. De golfbaan heeft verder best brede fairways en dat heeft natuurlijk invloed op de scores. De verwachting is dat na twee ronden de cut wel eens rond 2 a 3-onder komt te liggen in Thailand.

Sami ValimakiHet zijn twee spelers uit het verre Noorden die de leiding namen. De Fin Sami Valimaki (foto) en de Deen Martin Simonsen wisten met 8-onder, 64 slagen, na de eerste ronde bovenaan het klassement te komen. De twee worden door twee Duitsers op een slag gevolgd en wel Paul Yannik (video beneden) en Alexander Knappe.