Het eerste golfnieuws

Telstra Hyundai New Zealand Open: 13-jarige kwalificeert zich, Campbell is klaar voor Woods

ImageHet kerstreces heeft Michael Campbell (foto) goed gedaan en hij is klaar voor de confrontatie met Tiger Woods. Het Nieuw-Zeeland Open wordt gespeeld op zijn eigen baan, voor thuispubliek, dus dat zijn duidelijke pluspunten voor Campbell.

Hij zal ongetwijfeld nog regelmatig terugdenken aan zijn laatste overwinning: zijn eerste nationale titel in januari 2000 die hij behaalde in Paraparaumu. Niet minder prettig om op terug te kijken is zijn overwinning op Tiger Woods met vijf slagen in het 1999 Johnnie Walker Classic in Taiwan.

Aan het Nieuw-Zeeland zal de jongste mannelijke golfer deelnemen die zich ooit heeft gekwalificeerd voor een Nationaal Open. Het is de pas 13-jarige Jae An uit Rotorua. Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het Telstra Hyundai New Zealand Open speelde hij een fantastische ronde van 65 slagen (6-onder par) op de Waikanae Golf Club.

In het verleden hebben nog jongere spelers zich gekwalificeerd voor professionele toernooien. De jongste is Beverly Klass die zich op 10-jarige leeftijd kwalificeerde voor het US Women’s Open in 1967. Vorig jaar nog mocht de 12-jarige Morgan Pressel meedoen aan het US Women’s Open.