DP World Tour

Teleurstellende laatste twee rondes voor Darius van Driel en Dean Burmester wint opnieuw!

Er lag veel meer in het verschiet voor Darius van Driel tijdens het Zuid-Afrikaans Open Kampioenschap, maar twee laatste rondes van 75 slagen hebben hem omlaag gebracht in het klassement. Met +1 eindigde de 34-jarige Nederlander op de 34e plaats in het toernooi.

Dean Burmester behaalde zijn tweede opeenvolgende overwinning op de DP World Tour op eigen bodem nadat hij op zondag een indrukwekkende ronde van 68 neerzette om het Investec Zuid-Afrikaans Open Kampioenschap met drie slagen verschil te winnen.

De Zuid-Afrikaan stond voor de laatste ronde twee slagen achter de leider, maar wist zich een weg naar de top van het klassement te banen door drie birdies en een enkele bogey te maken onder lastige omstandigheden op de eerste negen holes.

Burmester, die vorige week het Joburg Open met drie slagen verschil won, liet nog een slag vallen nadat hij de green miste op hole 11, maar herstelde zich met birdies op de 12e, 16e en 17e om drie slagen los te komen met nog één hole te spelen.

En hij overleefde een spannend moment op de 18e, zijn tweede slag kaatste via een stuk steen terug de fairway op en ging dus niet het kleine slootje in,  om daar vervolgens een par te noteren en te eindigen op 11 onder par.  Burmester pakte zijn vierde DP World Tour-titel met deze overwinning.

Thuisfavoriet Ryan van Velzen, de Italiaan Renato Paratore en de Zweed Jesper Svensson eindigden gelijk op de tweede plaats op acht onder par.

Burmester leek vrijdag in gevaar te komen om de cut te missen, hij voelde zich niet helemaal goed, maar wist  door te zetten naar het weekend met een score van 74. Vervolgens wist de 34-jarige met een ronde van 65 op zaterdag het verschil te maken voordat hij in de laatste ronde zijn voet op het gaspedaal hield om de titel te grijpen.

Darius van Driel verliest veel plekken in Zuid-Afrika waar Schaper en Van Velzen leiden

Darius van Driel door naar het weekend met 13e plaats en Jesper Svensson pakt de leiding

Lars van Meijel en Darius van Driel onder Par in Australië en Zuid-Afrika