Het eerste golfnieuws

Telefonica Madrid Open: titelverdediger Goosen raakt ge?rriteerd door slow play

ImageIn een interview dat Retief Goosen gisteren na zijn oefenronde had op de Club de Campo gaf hij een typisch antwoord op de vraag of hij bang is dat Harrington hem zou kunnen inhalen op de Order Of Merit, de algemene ranking van de European Tour. Goosen gaat met zo?n 50.000 euro verschil op Harrington aan de leiding op de Order of Merit. ?Het is niet de 50.000 euro waar ik bang voor ben, maar eerder het langzame spel van Harrington?, was Goosen?s antwoord.

Goosen die afslaat om 13.20 uur met als medespelers Lee Westwood en Soren Hansen kwam tot rust toen hij zag dat Harrington achter hem zal starten. “Ik moet er niet aan denken om achter hem te starten want dat kan dan wel eens een heel lange ronde worden?, aldus Goosen. ?Hij neemt telkens zoveel tijd. Als je 40 seconden krijgt, zal hij er 39 nemen. Er worden geen maatregelen tegen hem genomen, maar hij is zonder twijfel de traagste speler op de tour?, aldus de Zuid-Afrikaan. Het langzame spel van anderen be?nvloedt zijn eigen ritme.

Goosen voelt zich op zijn gemak op de baan van Club de Campo waar hij een jaar geleden zowel het Madrid Open won als de Order of Merit. Ook Harrington heeft echter op dezelfde baan twee van zijn vijf tour overwinningen behaald. Dat belooft een spannende strijd te worden tussen de twee.