Het eerste golfnieuws

Supersprint van Lafeber voor 21e plaats, Derksen 53e, Romero wint het Schots Open

ImageMet een prachtige laatste ronde in het Schots Open van 68 slagen kwam Maarten Lafeber op een totaalscore van 279 slagen (5-onder par). Daarmee kwam hij op de gedeelde 21e positie in het klassement terecht.

Lafeber won 38851 euro. Robert-Jan Derksen ging rond in 71 slagen waarna zijn totaal op 284 slagen kwam, goed voor de gedeelde 53e positie en 11.345 euro.

Sinds de tweede ronde ging Fredrik Jacobson aan kop en ook tijdens de laatste ronde wees alles erop dat hij het toernooi zou gaan winnen. Totdat hij in de problemen raakte op hole 17 waar hij een eenvoudige putt van ongeveer 1 meter miste.

De Argentijn Eduardo Romero (foto), die op een slag volgde, maakte par op de laatste twee holes en dwong daarmee een play-off af met de score van 11-onder par. Op de eerste extra hole bleek de 47-jarige Romero beter in staat om zijn zenuwen te bedwingen dan Jacobson en won hij de titel op Loch Lomond. De veteraan zei na afloop: ?Ik ben zo blij dat ik de titel heb gewonnen. Het is belangrijk voor mij om een toernooi in Schotland te winnen, want ik beschouw dat land als mijn eigen land. De bergen en de meren doen mij denken aan Argentini?. Ik zou hier best willen wonen.? Hij is de oudste winnaar ooit van het Schots Open en hij is de twee na oudste speler die een titel op de European Tour wint.

Voor Jacobson was het een bittere teleurstelling. Na zes keer als tweede te zijn ge?indigd, had hij graag zijn eerste titel van het seizoen gewonnen. Roger Chapman en de Zuid-Afrikaan Tim Clark delen de derde plaats met 10-onder par. Justin Rose eindigde op de 5e plaats met 9-onder par.