Het eerste golfnieuws

Superronde Lafeber en Kraaij, Derksen mist cut in Madeira

ImageNa de eerste dag van het Madeira Island Open was Robert-Jan Derksen nog de beste Nederlander. Nu kon hij helaas zijn koffers pakken want de wedstrijd was voor hem voorbij.

Na een eerste ronde van 72 slagen liet hij er eentje van 78 volgen zodat hij op +6 eindigde voor het toernooi en dat waren teveel slagen.

Niels Kraaij haalde wel de cut en datzelfde geldt ook voor Maarten Lafeber (foto). De eerste ronde van 75 slagen (+3) werd door een ronde van 68 gevolgd voor Niels Kraaij. Maarten Lafeber speelde na zijn 74 (+2) van de eerste dag de laagste ronde van de tweede dag namelijk in 64 slagen en kwam daarmee op -6. Kraaij deelt de 19e plaats, Maarten Lafeber staat op de gedeelde 4e plaats.

Derksen heeft tot nu toe een beetje een moeilijke start gehad op de European Tour. Van de 7 wedstrijden die hij gespeeld heeft, haalde hij maar 2 keer de cut en dat is een geheel andere situatie dan vorig jaar op de Challenge Tour, toen het hem voor de wind ging.

De Schot Andrew Oldcorn deelt de leiding met de Italiaan Massimo Florioli. De beide spelers hebben met -9 twee slagen voorsprong op de nummer 3 Olivier David.