Strijd om Rodi Culinair Cloche breekt weer los!

17-02-2011-teamUnieke kookbattle in restaurant ’t Sluisje. Het team is samengesteld, de menu’s bepaald en de messen geslepen. In navolging van het overweldigende succes van vorig jaar. Start restaurant ’t Sluisje vrijdag 4 maart opnieuw met de zinderende Rodi Culinair kookwedstrijd. Vijf amateur koks, zonder horeca verleden of – ervaring koken vijf vrijdagavonden lang een zesgangen diner met telkens een ander gerecht. Het diner bestaat uit een amuse, een voor- en tussengerecht, soep een hoofdgerecht en een dessert.

Chef-kok Lesley Molema en initiator Ger Bot bepalen in samenwerking met de gasten wie aanspraak mag maken op de Rodi Culinair Cloche. Daarvoor moeten de amateurs wel de kritische jury van professionals overtuigen van hun talent en passie voor koken.

Vijf weken lang worden de koks tot het uiterste getest op hun culinaire capaciteiten. Dit alles vindt plaats in restaurant ’t Sluisje. De amateurkoks trakteren hun gasten één maal per week op smaaksensaties met aan het einde van de avond een winnaar, uitmondend in een grootse finale op vrijdag 1 april.

Eten & Daten

Op deze finaledag zal een professionele jury de all-over winnaar bekend maken. De jury bestaat uit grote namen zoals Rodi Media directeur Dick Ranzijn, Topkok Mathijs Vrieze, niet alleen bekend van tv programma’s als Puur Smaak en Eten en Daten. Maar ook van een hele serie fantastische kookboeken zoals Gezond en prijsbewust koken. En… last but not least, de winnares van vorig jaar, Gusta van Bennekom, zal de felbegeerde Cloche uitreiken aan de winnaar van 2011.

Wilt u als gast en tevens als jurylid fungeren op een van vijf vrijdagavonden en genieten van een gastronomisch zesgangendiner á 27,50 per couvert dan kunt u telefonische reserveren op 072-5 111 555 of via mail op [email protected] Per avond kunnen wij slechts 85 couverts plaatsen dus wacht niet te lang want vol is vol!

Recept voor succes

Heeft u genoten, naast het net gevist óf wilt u het thuis nog eens dunnetjes overdoen, op www.sluispolder.nl vindt wekelijks de recepten van de winnende gerechten.