Het eerste golfnieuws

Steenkamer, van der Valk en Niels Kraay in Talma Finnish Challenge Golf ?

ImageOp de inschrijvingslijst van het Talma Finnish Challenge, een toernooi op de Challenge Tour, komen de namen van Joost Steenkamer, Guido van der Valk en Niels Kraay (foto) voor. Van de laatste is niet duidelijk of hij ook echt start. Kraay die naar alle waarschijnlijkheid nog geen goede sponsor gevonden heeft, moet veel toernooien afslaan omdat hem simpelweg het geld ontbrak voor de reis en het verblijf.

Vorig jaar eindigde hij op de gedeelde derde plaats in het toernooi en verdiende toen ruim 8400 euro. Hij maakte over de 4 dagen 72, 70, 67 en 68 slagen voor een totaal van 277 slagen (-11). St?phane Lovey, de andere overgebleven Nederlander, ging op de laatste dag rond in 70 slagen en daarmee kwam zijn totaal op 289 slagen (+1). Kraaij moest zijn derde positie nog delen met de Italiaan Alberto Binaghi.

Klas Erikkson won toen met het Talma Finish Challenge in 2001 zijn eerste toernooi. De toen 30-jarige Zweed deed het ook nog eens in stijl door op de laatste dag het baanrecord van 65 slagen te evenaren. Erikkson had een totaal van 272 slagen (-16). Op 4 slagen afstand eindigde de Engelsman Gary Clark.