Het eerste golfnieuws

Steenkamer beste Nederlander in Schloss Langenstein

ImageHet toernooi op de EPD Tour, Schloss Langenstein, is gewonnen door de Duitser Richard Porter. Op de eerste play-off hole won hij de wedstrijd tegen zijn landgenoot Christoph Knapp en de cheque met een waarde van 3000 euro. Het toernooi duurde slechts 2 dagen en dat is vrij normaal op de EPD Tour.

De beste Nederlander werd Joost Steenkamer (foto) die op de 3e plaatst eindigde. Met 68 en 74 slagen eindigde hij op 3 slagen achter de leiders. Steenkamer verdiende met zijn 3e plek 969 euro.

Ook Hayo Bensdorp kon zijn 2e ronde niet zo goed spelen als zijn eerste. Na een ronde van 70 slagen volgde er nu een van 74 en daarmee eindigde hij op de gedeelde 7e plaats.

Bensdorp en Steenkamer waren net zoals veel aanwezige Nederlanders direct vanaf de Muermans Vastgoed Cup in Herkenbosch na afloop op zondag doorgereisd naar Duitsland. Het is dan ook niet vreemd dat de score?s slechter op de 2e dag waren, De spelers speelde dus al vanaf woensdag golf en dat is 7 dagen achter elkaar en dat breekt de spelers toch een keer op.

St?phane Lovey eindigde op de 11e plaats. Michiel Janbroers 27e en Hiddo Uhlenbeck 33e pakten toch met hun eindpositie punten voor de algemene ranking van de EPD Tour.

Brian Schutz speelde na zijn 79 van de eerste dag nu zijn ronde in 78 slagen. Hij klaagde na afloop dat hij nooit naar het toernooi had moeten gaan en zeker niet zonder caddie. Tot 2 keer verdween zijn bal op de laatste dag van het toernooi. Op hole 6 en 12 sloeg hij een blind shot naar de green en in beide gevallen was zijn bal nergens meer te vinden.