Srixon komt met nieuwe ijzers ZX5 en de ZX7

Srixon maakt enkele van de meest ondergewaardeerde ijzers. Hun Z85 ijzers, de Z585 en Z785 ijzers en de ZU85 utility clubs, waren geweldig. Srixon werd uitgedaagd om iets nog beters te maken en ze hebben met de nieuwe ZX-familie, met het ZX5-ijzer voor spelverbetering, het ZX7-ijzer uit één stuk voor betere spelers en de ZX-utlity clubs dat gerealiseerd.

ZX5 ijzers

Het opvallende kenmerk van de ZX5 ijzers is iets dat Mainframe wordt genoemd, wat een term is om een ​​variabel diktepatroon uit te leggen dat bestaat uit groeven, kanalen en holtes die in de achterkant van het oppervlak van het ijzer zijn gefreesd. Het mainframe slagvlak is ontworpen om de energieoverdracht naar de bal over het slagvlak te maximaliseren terwijl het op de juiste stresspunten juist buigt.

Het mainframe-slagvlak maakt deel uit van een meerdelige constructie voor de meer vergevingsgezindheid van de twee ijzers, waarbij een hoogwaardig staal in het inzetstuk wordt gemengd in een 1020 koolstofstalen frame. Het bedrijf heeft ook progressieve groefvorming in deze ijzers geïntroduceerd. In de kortere ijzers zijn ze scherper, smaller en dichter bij elkaar om de spin en remkracht over afstand te maximaliseren. Vanaf het ijzer 7 zijn de groeven echter breder, ondieper en verder uit elkaar.

Het totale pakket ziet er verfijnder uit dan de Z585, die werd geslagen omdat hij er te technisch uitzag. De golfer van Srixon is waarschijnlijk wat kieskeuriger, om eerlijk te zijn, maar je moet een beroep doen op je fanbase. Deze ZX5-ijzers lijken dat te doen terwijl ze technologie verbeteren om golfers te helpen.

De Srixon ZX5 ijzers zijn rond de 1.300 euro in een achtdelige set waar beide Nippon N.S. PRO Modus3 Tour 105 stalen of UST Mamiya Recoil 95 grafiet shaft worden gebruikt.

ZX7 ijzers

Het verhaal van de ZX7 ijzers is eerlijk gezegd minder sexy, maar dat is te verwachten bij een ijzer dat ontworpen is voor een betere golfer. De ZX7 ijzers zijn elk uit één stuk 1020 koolstofstaal gesmeed en er is geen mainframe-technologie omdat er geen slagvlak inzetstuk is. Het impactverhaal zorgt er eerder voor dat meer massa achter de ideale impactzone wordt verplaatst om betere balsnelheden te leveren voor meer consistente spelers. Dit is de laatste tijd een meer algemeen thema geworden in de ijzers van goede spelers.

Om die bewegende massa te compenseren, hebben de ZX7’s een gewichtsverdeling van wolfraam in de teen, waardoor een deel van de vergevingsgezindheid wordt teruggewonnen die verloren is gegaan door de massa van de omtrek naar het midden te verplaatsen. De gewichtsverdeling van wolfraam helpt ook om het traagheidsmoment te behouden in vergelijking met de Z785s. De progressieve groeven zijn ook doorgevoerd in de ZX7.

De Srixon ZX7 ijzers zijn ook rond de 1.300 euro in een achtdelige set met een Nippon N.S. PRO Modus3 120 Tour stalen shaft.

De ijzers zijn hoogstwaarschijnlijk verkrijgbaar vanaf 15 januari 2021.