Sport1 voor digitaal kijkend Nederland gratis te zien

sport1
sport1Amsterdam, 26 februari 2014 – Vanaf zaterdag 1 maart zijn alle sportwedstrijden, die Sport1 op het eerste kanaal Sport1 Select, uitzendt – voor iedere Nederlander die digitale televisie kijkt via onder andere Ziggo, UPC of CanalDigitaal, een maand lang gratis te zien. Vanaf maandag 3 maart krijgen abonnees van KPN i-TV dezelfde mogelijkheid.  
 
Dit houdt dus in dat de live voetbalwedstrijden uit de Spaanse Primera División en de Duitse Bundesliga weer voor een breed publiek te zien zijn. Sport1 zal ook uitgebreid verslag doen van de achtste finales uit de UEFA Champions League.
 
Daarnaast is ook de start van het Formule 1 seizoen rechtstreeks te volgen. Zowel de seizoensstart vanuit Australië (14-16 mrt) alsmede de grand prix vanuit Maleisië (28-30 mrt) zijn met commentaar van Olav Mol live op Sport1 Select te zien.
 
Op 11, 12, 18 en 19 maart kan de voetballiefhebber genieten van de strijd om een plek in de kwartfinale in de UEFA Champions League. Uiteraard zullen de Sport1 analisten Aad de Mos, Pierre van Hooijdonk, Ronald de Boer en Wim Kieft tijdens deze avonden de analyses voor hun rekening nemen. Atletico Madrid – AC Milan, Bayern München – Arsenal, FC Barcelona – Manchester City, Paris St. Germain – Bayer Leverkusen zijn de duels die op het programma staan.  
 
Uit de verschillende Europese voetbalcompetities zijn in de maand maart onder andere ook nog de wedstrijden Bayern  München – Schalke’04 (1/3), Atletico Madrid – Real Madrid (2/3), Paris Saint Germain – Olympique Marseille (2/3), Bayern München – Bayer Leverkusen (15/3), Real Madrid – FC Barcelona (23/3) en Borussia Dortmund – Schalke’04 (25/3) te zien. Daarnaast zendt Sport1 ook de interlands Spanje – Italië en Zuid Afrika – Brazilië rechtstreeks (5/3) uit.
 
Naast het vele topvoetbal en de Formule 1 is er in maart op Sport1 ook veel aandacht voor tennis, golf, rugby, MotoGP, NBA en Euroleague basketball. Zo zijn de beste tennisdames rechtstreeks te volgen tijdens de WTA tennistoernooien van Indian Wells en Miami, volgt Sport1 de verrichtingen van de golfers tijdens onder andere de toernooien Trophee Hassan II (13-16/3) en Arnold Palmer Invitational (20-23/3), strijden de zes beste Europese rugbylanden met elkaar in de Six Nations, rijden de motoren hun eerste grand prix in Qatar (21-23/3) en zullen er verschillende NBA wedstrijden live te zien zijn.    
 
Voor het meest complete programmaoverzicht en de meest actuele uitzendtijden kan men de website van Sport1 bezoeken: www.sport1.nl
 
Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Sport1 biedt vier digitale 24-uurs sportkanalen en twee extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat de belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en tennistoernooien via Sport1 te volgen en besteedt de zender uitgebreid aandacht aan Formule 1, MotoGP, NBA basketball, rugby en atletiek  Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, KabelNoord, Tele2, KPN i-TV of via CanalDigitaal. Ook worden de belangrijkste wedstrijden pay-per-view aangeboden via UPC Live TV, Ziggo en KPN en zijn de hoogtepunten voor Sport1 abonnees terug te vinden op video on demand bij UPC en Ziggo. Uiteraard zijn de wedstrijden en samenvattingen ook te bekijken via het eigen internetplatform Sport1 Go.