Sport1 geeft kijker meer keuze door overname SportOne

Amsterdam, 1 februari 2007 – De digitale TV-zenders Sport1 en Film1 zijn in het eerste jaar na de lancering met 50% gegroeid tot 265.000 abonnees. Voor verdere uitbreiding van het aanbod heeft de zender Sport1 het web-bedrijf SportOne (www.SportOne.nl) overgenomen. Deze web-portal, die met de bestaande internetsite van Sport1 geïntegreerd wordt, zal onder andere toegepast worden voor het aanbieden van live sportwedstrijden via internet. Sport1 komt voort uit het Nederlandse Canal+ dat in 2005 door Chellomedia werd overgenomen.

Met deze overname zet Sport1 een grote stap voorwaarts in het realiseren van de lange termijn multimediastrategie. Die is erop gericht om de consument nog meer keuzevrijheid te geven in het bepalen van de eigen programmering en de manier waarop content geboden wordt. Dit maakte Sport1 vandaag bekend tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam.

Over Sport1

Sport1 is een digitale betaal-TV-zender van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt vanaf juni ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie. Kijk voor meer informatie op: www.sport1.nl.