Spectaculaire Charity Challenge start KLM Open

Jean van der Velde

Jean van der VeldeHilversum – Aan de vooravond van het KLM Open zullen drie Nederlandse topspelers dinsdagavond een unieke challenge spelen op de Hilversumsche Golf Club. Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Inder van Weerelt nemen het op tegen KLM Open kampioen David Lynn, Jean van de Velde (foto) en Costantino Rocca.

De Charity Challenge is een nieuw onderdeel in de week van het KLM Open en biedt aan golfliefhebbers een (gratis) voorproefje van de smaakmakers van het toernooi. Prijzengeld is er niet voor de deelnemers, maar zij spelen wel met elke birdie geld bijeen voor GOLFAID. Deze stichting is opgericht door de vrouwen van de spelers van de European Tour en zamelt, o.a. door de verkoop van polsbandjes, geld in voor lokale goede doelen.

Lafeber en Derksen worden bijgestaan door Inder van Weerelt, na de drie Tourspelers (Lafeber, Derksen en Muntz) de beste Nederlandse golfer. Zij nemen het op tegen de KLM Open kampioen van 2004, de Engelsman David Lynn. Hij wordt gesteund door de Fransman Jean van de Velde, die in 1999 zo dicht bij winst in het Brits Open was en Ryder Cup held Costantino Rocca uit Italië.

De spelvorm is (3 tegen 3) Texas Scramble en dat nodigt uit tot spectaculair golf. Beide partijen slaan gedrieën af en kiezen dan de beste bal. Vanaf daar wordt door de drie spelers verder geslagen. Dan wordt weer de beste bal gekozen enz. totdat de bal in de hole ligt. Lange drives, birdies en eagles zullen aan de orde van de dag zijn.

Toegang is gratis en open voor iedereen die wil komen kijken. Parkeren kan bij P Publiek. Start is om 18.00 uur vanaf hole 1.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door de partners KLM, Fortis en KPMG.   

www.klmopen.nl