Ladies Tour

Spanning en strijd in de finale van Q-School Ladies Tour

Wie gaat er de cut halen?

De adembenemende finale van de Q-School Ladies Tour zit in de laatste ronde, en de druk neemt toe terwijl de beste 72 speelsters zich proberen te kwalificeren. Voor de Nederlandse golfsters Mayka Hoogeboom en Romy Meekers was het echter geen gemakkelijke dag.

Met nog één ronde te gaan en dan wordt de cut bepaald, hebben Hoogeboom en Meekers terrein verloren in het klassement. Hoogeboom belandde op een gedeelde 82e plaats met een derde ronde van 77 slagen, nu op +3 voor het toernooi. Meekers deelde hetzelfde lot met dezelfde score en gleed naar de 132e positie met een score van +11. Terwijl Hoogeboom nog steeds kans heeft om zich bij de beste speelsters te scharen, lijkt het voor Meekers een bijna onmogelijke opgave te worden. Mocht de cut gehaald worden, de beste 65 gaan door,  dan volgt er nog een  ronde.

De strijd om de top is intens, met Nataliya Guseva aan de leiding met een verbluffende 16-onder. Op slechts 2 slagen afstand volgt Shannon Tan, terwijl Ana Belac op 3 slagen achterstand staat. De voormalige leider na de eerste en tweede ronde, Fernanda Lira, is ook iets teruggevallen in het klassement na een ronde van 73 slagen op maandag. Ze staat nu gedeeld vierde op 12-onder par.

Het is een golfgevecht waar elke slag telt, elke putt van cruciaal belang is en waar de spanning voelbaar is tot aan de laatste hole. De Q-School Ladies Tour belooft een epische ontknoping met hartverscheurende momenten en triomfen die de moeite van het volgen meer dan waard zijn.

Mayka Hoogeboom stijgt maar Romy Meekers heeft het moeilijk in de tweede ronde Q-School Ladies Tour