Reizen

Sotogrande® het hele jaar door genieten in een exclusief lifestyle resort

Tijdens de afgelopen 60 jaar heeft het Spaanse Sotogrande® een sterke reputatie opgebouwd als luxe golf- en lifestyle resort. Gelegen in het uiterste zuiden van Spanje, vormt Sotogrande® een eersteklas bestemming voor wie wil genieten van exclusieve faciliteiten in een prachtige omgeving. In 2023 is de aangeboden lifestyle uitgebreider dan ooit. Van internationaal onderscheiden golfbanen en een luxueuze jachthaven, tot een magnifieke Beach Club, het stijlvolle vijfsterrenhotel SO/Sotogrande en paradijselijke residenties van de hand van gerenommeerde architecten. Voeg daarbij nog een levendige kalender met kunsttentoonstellingen, mode-evenementen en sportactiviteiten, en Sotogrande® vormt op elk moment van het jaar een top vakantie bestemming.

Sotogrande® , verfijnde en tijdloze lifestyle

Op een oppervlakte van 20 km2 strekt zich een oase van groen uit met vier prestigieuze golfbanen, een glamoureuze jachthaven, een breed aanbod aan uitstekende restaurants en bars, een professionele tennis- en padelclub, een toonaangevende paardensportclub, een unieke Beach Club en een state-of-the-art spacentrum. Sotogrande® heeft een rijk gevulde sportkalender en vormt het centrum van de internationale polo- en golfcompetitie in Spanje. Het lifestyle resort ligt vlakbij het Guadiaro-estuarium, een beschermd natuurgebied en een mooie plaats om te hiken en talrijke vogels te spotten.

Het paradijs van La Reserva Club

La Reserva Club is de allerlaatste residentiële plaats binnen Sotogrande®. Met een oppervlakte van 400 hectare en ongelooflijke faciliteiten zoals de golfbaan La Reserva Golf, vier tennis- en vijf padelbanen en een bijzondere Beach Club met een kunstmatig aangelegde lagune in de glooiende heuvels, biedt La Reserva een unieke omgeving voor een tweede verblijf. Van de premium appartmenten in Village Verde tot de exclusieve nieuwbouwvilla’s van The Collection, The 15 en The Seven, is er een exquis aanbod om het hele jaar door van het zachte mediterrane klimaat te genieten.

Village Verde, een gloednieuwe collectie van 124 stijlvolle appartementen en penthouses van de hand van L35 architecten, ligt te midden van zes hectare zorgvuldig aangelegde tuinen. De twee- tot vijfslaapkamer appartementen met hedendaags ontwerp, schitterende uitzichten en de nieuwste voorzieningen bieden verschillende zwembaden, speelruimtes voor kinderen en een fitness met spa. Er werd uiterst zorgvuldig tewerk gegaan om de eeuwenoude kurkeiken op het terrein te behouden.

Op het hoogste punt van het resort, met ongeëvenaarde uitzichten over de groene Andalusische heuvels, de Middellandse Zee en op een heldere dag ook Afrika, ligt The Seven. Zeven spectaculaire nieuw te bouwen villa’s, elk ontworpen door wereldberoemde architecten. Van het Scandinavische minimalisme van de Martin-Löf Villa tot de verleidelijke rondingen van de villa ontworpen door de Nederlandse architect Van Berkel, de villa’s vormen het summum van La Reserva.

Direct onder The Seven, met een knappe ligging op de klif, vormt The 15 vijftien royale nieuw te bouwen gezinswoningen die een buitengewoon design combineren met verbluffende uitzichten. Strakke lijnen en een minimalistische esthetiek worden omgeven door prachtig ontworpen Provençaalse tuinen en bieden binnen èn buiten leven op zijn best.

Daarnaast vormt The Collection een verzameling van tien individuele percelen, waarvan drie met eigentijdse conceptontwerpen, gelegen rondom de golfbaan La Reserva Club. De nieuw te bouwen familievilla’s genieten een absolute privacy en de beste golfzichten van Sotogrande®.

Vijfsterrenvakantie in SO/Sotogrande
Het exclusieve hotel SO/Sotogrande opende zijn deuren tijdens de zomer van 2021 en brengt een nieuwe vijfsterrenluxe naar het zuiden van Spanje. Het eerste vijfsterrenhotel in Sotogrande® ligt op één van de hoogste punten van het omvangrijke gebied en heeft een panoramisch uitzicht over Gibraltar en de Middellandse Zee. Opgezet als een eigentijdse cortijo, biedt het hotel stijlvolle kamers en luxueuze suites in een prachtige natuurlijke omgeving. Met de ernaast gelegen 27-holes golfbaan van Almenara zijn er golfmogelijkheden in overvloed. Daarnaast telt SO/Sotogrande twee uitgestrekte zwembaden, vier restaurants met de beste Andalusische en internationale gerechten en een topklasse spa van 2500m2, de grootste nieuw gebouwde spa aan de Costa del Sol.
Een bijzondere ligging
Sotogrande® ligt verscholen tussen de olijfbomen en kurkeikbossen van het natuurreservaat Los Alcornocales en de Middellandse Zee. Gibraltar, met zijn ruige kustlijn en verborgen baaien, ligt vlakbij. Naast de ongerepte natuur heeft de streek ook een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de ideale uitvalsbasis om de oude havenstad van Cadiz, het meest zuidelijke punt van het Iberisch schiereiland Tarifa, de sherry-stad Jerez en het mondaine Marbella te bezoeken.