Slecht weer hindert The Players Championship, Jason Day leidt nog wel.

14 05 2016 willcoxVeel regenbuien hebben er voor gezorgd dat de tweede ronde van The Players Championship door niet iedereen uitgespeeld kon worden. Jason Day was een van die spelers en zal dus zaterdag vroeg op moeten om eerst zijn tweede ronde uit te spelen en dan aan zijn derde te beginnen. Day kwam tot hole 14 en staat voor zijn ronde 5-onder par en voor het toernooi op 14-onder maar hij moet dus nog 4 holes en kan dus zijn leidende positie nog verder vergroten of verkleinen.

Shane Lowry doet ook nog steeds mee om het toernooi eventueel nog te kunnen winnen. De Ier kon wel zijn tweede ronde uitspelen en kwam met 65 en 68 slagen op 11-onder par waarmee hij tweede staat in het klassement. Jonas Blixt, Alex Cejka en Cameron Tringdale delen met 10-onder de derde plaats. Rory McIlroy maakte een flinke sprong in het klassement na een tweede ronde van 64 slagen. Hij staat nu met -8 voorlopig gedeeld 12e. Jordan Spieth moet ook eerst nog zijn ronde uitspelen en zal wat birdies moeten maken. Hij staat voor het toernooi op 1-onder.

Er was ook nog een hole-in-one en wel op hole 17 de beruchte eilandgreen. De Amerikaan Will Wilcox (foto) gebruikte een pitching wedge om op deze hole uit te holen.