Equipment nieuws

SkyCaddie vestigt nieuw record voor GPS-gebruik op Tour

Als er ooit bewijs nodig was dat de nauwkeurige GPS-gegevens van de SkyCaddie competitieve golfers een duidelijk prestatievoordeel kan geven, dat werd wel duidelijk tijdens het Legends Tour-evenement van dit weekend in Trevose.

Tijdens het Farmfoods European Legends Links Championship 2022, georganiseerd door Ian Woosnam, gebruikte 80% van de top 20 finishers een SkyCaddie GPS-apparaat tijdens het spelen, en bijna 69% van het totale veld op de laatste dag gebruikte een SkyCaddie GPS voor hun afstanden.

SkyCaddie is van mening dat de recordbrekende statistieken de hoogste penetratie van GPS-gebruik vertegenwoordigen in een belangrijk Tour-evenement in de geschiedenis van golf, wereldwijd.

The Legends Tour is de huidige naam van de European Senior Tour en maakt deel uit van de PGA European Tour. Het is de meest prestigieuze golftour in Europa waarbij spelers DMD’s – Distance-Measuring Devices – kunnen gebruiken tijdens competitief spel.

Bij Trevose gebruikten PGA European Tour-toernooifunctionarissen de op de grond in kaart gebrachte afstanden van SkyCaddie om pinposities in te stellen en om dagelijkse pinposities voor de spelers te verstrekken. SkyCaddie-gebruikers konden de pinposities downloaden naar hun GPS-handheld-apparaten.

De SkyCaddie heeft werelds grootste bibliotheek van op de grond in kaart gebrachte greens en fairways en gaat regelmatig elke hole op elke golfbaan te voet bijwerken met behulp van GPS-apparatuur van onderzoekskwaliteit.

Na het evenement zei SkyCaddie’s General Manager UK & Europe, James Holmes: “Dit mijlpaalresultaat is het bewijs van het jarenlange harde werk dat we hebben gedaan om prestatieverhogende gegevens te leveren aan spelers en officials, niet alleen tijdens de Legends Tour, maar ook in de nationale evenementen van de PGA en in talloze evenementen bij golfclubs over de hele wereld.

“De boodschap over SkyCaddie GPS komt duidelijk over – het geeft je een ongekende mogelijkheid om elke tee en elk schot te plannen, veel verder dan de beperkingen van laser plus yardage book. Bovendien speel je nooit blind.

“Meer dan tweederde van de Legends Tour-deelnemers vertrouwen nu op SkyCaddie GPS om ze een nauwkeurige afstand te geven.”

Concurrenten van Trevose gebruikten de afstandsmeters SX550, SX500 en SX400 van SkyCaddie voor hun afstanden.

Ga voor alle productinformatie van SkyCaddie naar www.skycaddie.co.uk.