Het eerste golfnieuws

Singapore Masters: Ernie Els leidt

ImageMaarten Lafeber heeft niet echt kunnen profiteren van de birdies die hij maakte op de tweede dag van het Singapore Masters. Met drie birdies en drie bogies rondde hij zijn tweede dag af. Hij deelt met een score van 142 slagen de 28e plaats.

Ernie Els leidt in het toernooi. Met 69 en 67 slagen (-8) heeft hij 1 slag voorsprong op de nummers twee Arjun Atwal, Jeev Milkha Singh en Simon Yates.

De Chinese speler Wen-Chong Liang werd gediskwalificeerd omdat hij de eerste twee ronden een verboden driver heeft gebruikt. Hij is de eerste speler die de gevolgen ondervindt van het verbod dat 1 januari 2003 van kracht is geworden op het gebruik van 150 clubs. Liang speelde met de Mizuno 300 SII, een van de verboden modellen. De nieuwe regel is bedoeld om de afstand waarover topspelers slaan te beperken. Liang speelde overigens een tweede ronde van 77 slagen en miste de cut. Hij heeft dus niet veel plezier beleefd aan zijn verboden driver.

Er wordt tijdens toernooien streng gecontroleerd op het gebruik van verboden stokken. Naast Liang waren er nog vier andere spelers in het Singapore Masters die verdacht werden van overtreding van de nieuwe regel. Het ging om Keng-Chi Lin (Taipei), Wook-Soon Kang (Korea) en Angelo Que (Filippijnen). Nadere inspectie wees uit dat ze niet in overtreding waren maar dat ze speelden met reguliere stokken. De vijfde speler is nog steeds in de baan voor zijn tweede ronde. Zijn clubs zullen gecontroleerd worden als hij klaar is met de tweed ronde en hij loopt het risico op diskwalificatie.